Hogyan lehet megakadályozni a koronavírus gyors terjedését? – videó!

Az Összefogás Magyarországért Facebook-oldalra feltöltött videón részletesen elmondják, hogy mit tehetünk a koronavírus gyors terjedése ellen.

Forrás: FACEBOOK2020. 03. 20. 16:44
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Minden kórház ellátó képességét a kórházi ágyak száma határozza meg. A lenti videóban látható grafikával egy kórház ágyait szemléltetjük.

Minden nap néhány ágyat eleve elfoglalnak balesetet, vagy mondjuk infarktust szenvedő betegek.

Egy egészséges ember, aki továbbra is az eddigi megszokott életét éli, metróval utazik, bejár dolgozni az irodába és elkapja a koronavírust, de nem érzi, hogy beteg lenne. Napokig semmi baja, ezért eljár eseményekre, ahol tudta nélkül fertőz meg még 2-3-4 embert. A legtöbb ilyen megfertőzött ember tünetmentes marad, de akad közöttük olyan idős embert, akit a vírus súlyosan érint és kórházba kerül. A többiek, akik szintén nem tudják, hogy meg vannak fertőzve, tovább járkálnak a városban, metróznak, bemennek az irodába, kijárnak esténként és így sok új embert fertőznek meg. És a megfertőzöttek 20 százaléka kórházba kerül!

Nagyon rövid idő alatt az itt leírt folyamat napról napra többszörözi a kórházba kerülők számát. Kis idő elteltével a kórházak megtelnek és vészhelyzet alakul ki. Lesznek olyan súlyos koronavírusos betegek, akik emiatt nem jutnak kórházi ellátáshoz és meghalhatnak. Továbbá más súlyos betegek ellátása is lehetetlenné válhat. A súlyos esetek ilyen mértékű feltorlódása elkerülhető halálesetekhez vezet. Ez történt Dél-Koreában, Iránban és Olaszországban is. Sokan azért haltak meg, mert nem jutottak be a kórházakba.

A túlterheltséghez a súlyos betegek száma vezetett, de valójában azok a tünetmentes koronavírusosok okozták, akik kijártak a városba és tovább terjesztették a fertőzést. Magyarán azok tehetnek a legtöbbet a halálesetek elkerüléséért, akik tünetmentesek. Azaz mi magunk, mindannyian!

Viselkedjünk mindannyian úgy, mintha már fertőzőek lennénk!

Kerüljük a tömegközlekedést, kerüljük az irodaházakat, kerüljük a tömegeket, sőt, kerüljük a kisebb összejöveteleket is!

Csak így csökkenthetjük annak az esélyét, hogy elkapjuk vagy terjesszük a koronavírust! Ha elég sokan így viselkedünk, akkor a vírus sokkal lassabban terjed. Még így is sokan kapják majd el, de jelentősen csökkenthetjük az egy napra eső kórházi ellátást igénylő esetek számát. Ezzel kerülhető el a kórházak túlterhelése. És a súlyos betegek ennek köszönhetően kezeléshez juthatnak és kevesebben fognak meghalni. Ez a két forgatókönyv valósulhat meg. De a jó forgatókönyv csak akkor következik be, ha mindannyian teszünk érte!

A kérdés nem az, hogy elkapod-e a koronavírust, hanem hogy mikor kapod el? És ezen múlhat sok ember élete.

Vigyázzunk egymásra, maradj otthon!”

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.