Korlátozzák a vásárlók létszámát a gyógyszertárakban

Forrás: MTI2020. 03. 13. 12:09
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A koronavírus-járvány elleni védekezés részeként azt kérik a gyógyszertáraktól, hogy csak annyi beteg tartózkodjon a betegforgalmi térben, ahány gyógyszerkiadó ablak működik.

Az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYÉI) honlapjáról már letölthető az a plakát, amelyet a bejárathoz kihelyezve figyelmeztethetik erre a korlátozásra a vásárlókat.

Az országos tisztifőgyógyszerész az OGYÉI honlapján közzétett teendőkben azt írja, hogy amennyiben a járványügyi helyzet indokolja, a patikáknak mérlegelniük kell a kiadó ablakon keresztüli gyógyszerkiadást is.

Ezenkívül az orvosi vények aláírására kihelyezett tollakat, a kihelyezett vizet és poharakat, a gyógyszertári szórólapokat és újságokat, valamint a gyermeksarokban lévő tárgyakat be kell szedni.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.