A Facebookon számos olyan bejegyzést osztanak meg az emberek, ahol fokhagymát fogyasztanak a fertőzés megelőzése érdekében.
Az Egészségügyi Világszervezet viszont kijelenti, hogy bár a fokhagyma egy egészséges étel, amelynek lehetnek antimikrobiális tulajdonságai, valójában nincs bizonyíték arra, hogy a fokhagymafogyasztás megvédheti az embereket a koronavírustól.
Az ilyen típusú alternatív gyógyszerek önmagukban nem ártalmasak, de előfordulhat ilyen helyzet. A South China Morning Post egy olyan nő történetét ismertette, aki másfél kilogramm nyers fokhagyma elfogyasztása után kórházba került, ugyanis súlyosan begyulladt a torka.
Köztudott, hogy a kellő mennyiségű ivóvíz, valamint a gyümölcs- és zöldségfogyasztás fontos szerepet töltenek be a szervezetünk megfelelő működésében. Azonban nincs bizonyíték arra, hogy bizonyos élelmiszerek elősegítenék a koronavírus elleni küzdelmet.