Vannak, akik a veszélyhelyzetből is hasznot húznának

Azért mindennek van egy bizonyos határa.

Juhász Attila
2020. 03. 21. 11:23
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A jelek szerint a hentesek mellett a zöldség-gyümölcs árusokkal is elszaladt így veszélyhelyzet idején az a bizonyos ló. Ez a megdöbbentő fotó az egyik budapesti piacon készült, ahol egy kereskedő ezen az elképesztő áron kínálja az újburgonyát.

A legnagyobb közösségi portálra is felkerült képhez írt kommentekből kiderül, hogy nem egyedi esetekről van szó, sajnos több árus is hasonló áron kínálja termékét, pestiesen szólva, pofátlanok.

A 2500 forintos újkrumplin kívül a régi burgonyát is több helyütt kínálják horror árakon a kereskedők.

Túl azon, hogy egyébként ezzel az illető zöldséges vagy más termék árusítója elriasztja a vásárlókat, mert ennyi pénzért szinte kizárt dolog, hogy ma bárki is megvásárolná az esetleg még oly jó minőségű és finom zöldség, gyümölcs, vagy hús féleségeket, egyben akár a szabálysértés gyanúja is felmerülhet, hiszen vannak példák rá, hogy a koronavírus-járvány idején a fogyasztóvédelmi hatóság megbírságolta a pofátlan árdrágítókat, a rendkívüli helyzetből indokolatlanul hasznot remélőket.

De még ha netán nem is lennének az effajta nyerészkedésnek büntetőjogi következményei, azért legalább ilyenkor lehetne némi önmérsékletet tanúsítani, de egyébként is mindennek van egy bizonyos határa!

A pofátlanságnak, a szemtelenségnek is.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.