Újabb hamisítás a Városházán

Karácsony Gergely orvosnak állítja be az egészségügyi tanácsnokát, aki valójában mentőápoló.

Forrás: origo.hu2020. 04. 26. 10:35
KARÁCSONY Gergely
Budapest, 2020. március 4. Karácsony Gergely fõpolgármester beszédet mond a Zuglói Egészségügyi Szolgálat új diagnosztikai centrumának átadási ünnepségén a XIV. kerületi Örs vezér téren 2020. március 4-én. Az Egészséges Budapestért Programban a kormányzattól 511 millió forintot, a zuglói önkormányzattól pedig 85 milliót kapott a Zuglói Egészségügyi Szolgálat, amibõl informatikai fejlesztést hajtottak végre, illetve diagnosztikai eszközöket szereztek be. MTI/Balogh Zoltán Fotó: Balogh Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Dr. Havasi Gábornak nevezi Karácsony Gergely a momentumos egészségügyi főtanácsnokát a hivatalos levelezésben. A főpolgármester a Fővárosi Koronavírus Operatív Törzset bemutató, kerületi polgármestereknek kiküldött levelében emlegeti doktornak az egészségügyi főtanácsnokot. Csakhogy a főpolgármester állításával szemben Havasi Gábor egyáltalán nem doktor, nincs orvosi végzettsége, mentőápoló végzettsége van, és mentőápolóként is dolgozik napi 4 órában a 22. kerületben – írja az Origo.hu.

Havasi Gábora jelek szerint a Facebook-posztot tartja a járvány elleni küzdelem elleni csodafegyvernek, ugyanis tevékenysége szinte kizárólag a közösségi médiában való posztolgatásban merül ki. Ezekben a bejegyzésekben sem hallani az általa javasolt intézkedésekről, leginkább csak a kormányt támadja.

A koronavírus-járvány jól rámutat arra, hogy a Karácsony Gergely melletti több mint 40 főpolgármesteri tanácsadó, 5 főpolgármester-helyettesi pozíció tényleg csak a politikai alkukról szól, semmi köze a városvezetéshez és a szakmai munkához. A doktorként beállított Havasi Gábor egészségügyi tanácsnoki pozíciója is csak egy szimpla politikai alku a Momentummal.

Ahogy Karácsony Gergelyt és az idősotthonokért felelős helyettesét, Gy. Németh Erzsébetet, úgy Havasi Gábor egészségügyi tanácsnokot sem látta még soha senki a járvány elleni intézkedések élén, se a Pesti úti idősotthonban, sem máshol.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.