Az önkormányzatokhoz kerülhetnek a balatoni közforgalmú kikötők

Lehetőség nyílik arra, hogy Balatonakali, Balatonudvari, Csopak és Balatonkenese közforgalmú kikötőit ne adják el, hanem azok az önkormányzatok ingyenes használatába kerüljenek – írta Kontrát Károly (Fidesz-KDNP) országgyűlési képviselő Facebook-oldalán csütörtökön.

Forrás: MTI2020. 05. 21. 22:24
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Lombár Gábor, az önkormányzatokat tömörítő Balatoni Szövetség elnöke az MTI-nek arról számolt be, hogy a Balatoni Hajózási Zrt. (BAHART) átalakítási tervei miatt korábban egyeztetést kért a többségi állami tulajdonosi jogokat képviselő Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) vezetőjétől, Guller Zoltántól, aki csütörtökön fogadta.

A konstruktív megbeszélésen Guller Zoltán biztosított arról, hogy a BAHART reorganizációs tervében szereplő, négy eladásra szánt kikötő sorsáról egyeztethetnek a vállalat vezérigazgatójával a kikötők közösségi tulajdonban tartását kérő, érintett polgármesterek – számolt be a történtekről.

A térség országgyűlési képviselőjének közösségi oldalán megjelent tájékoztatás arra utal, megállapodás születhet arról, hogy Balatonakali, Balatonudvari, Csopak és Balatonkenese közforgalmú kikötői Bahart-tulajdonban maradnak, és ingyenes használatba kaphatják a területileg illetékes önkormányzatok.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.