Élő közvetítés
Magyarország
ÉLŐ
Svájc

Győzött a hírversenyben a közmédia

A felnőttlakosság több mint fele naponta nézte az operatív törzs sajtótájékoztatóját.

Magyar Nemzet
2020. 07. 10. 10:00
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az emberek leginkább a közmédiából tájékozódtak a koronavírus-járványról – derül ki a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa által elfogadott, a lakosság járványhelyzet alatti médiahasználati és hírfogyasztási szokásairól készített kutatásból – közölte tegnap a testület kommunikációs igazgatósága. A kutatás szerint a karantén alatt jelentősen megnövekedett az internetezők és tévénézők száma. A két platform együttesen több mint kilencven százalékát fedte le a koronavírusos hírek közvetítésének: előbbi csoport negyven százaléka, utóbbi negyven-ötven százaléka fordított több időt a hírekre – olvasható a közleményben. Úgy fogalmaztak, a hírverseny győztese a közmédia volt: a tévés szegmensben az M1, a rádióadók közül a Kossuth rádió vezetett. A felnőttlakosság több mint fele naponta nézte az operatív törzs sajtótájékoztatóját, míg az internetezők fele két-három naponta találkozott olyan hírrel, amely a Koronavírus.gov.hu oldalról származott. Hozzátették: a megkérdezettek 84 százaléka volt elégedett a kormányzati tájékoztatások tartalmával.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.