időjárás 14°C Adalbert 2022. szeptember 27.
logo

Soros karmestere a migráció miatt támadja Magyarországot

Magyar Nemzet
2020.09.11. 12:34

A Magyar Nemzet hosszas kutatómunka során beazonosította azt a személyt, aki – a Soros-hálózat tagjaként – a hazánk elleni lejárató akciók irányítója, végrehajtója. Lapunk cikksorozatot indított Gerald Knausról, a Euro­pean Stability Initiative (ESI) elnökéről, aki az elmúlt hónapokban újabb kommuniká­ciós offenzívát indított Magyarország ellen. Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter szerint a migráció önmagában egy nemzetbiztonsági kockázat, és azok a szervezetek is, akik ezt propagálják.

Gerald Knaus lejárató tevékenysége is a magyar migrációs politika miatt van – válaszolta a Magyar Nemzet kérdésére Gulyás Gergely a pénteki Kormányinfón. A Miniszterelnökséget vezető minisztert a Magyar nemzet cikksorozata alapján arról kérdeztük, hogy jelenthet-e nemzetbiztonsági kockázatot Gerald Kanus, Soros György európai helytartójának tevékenysége? Kitilthatják-e a külföldi férfit Magyarországról?

Az illegális migrációt propagáló tevékenység az ország szuverenitását veszélyezteti, és nemzetbiztonsági kockázat. A migráció önmagában egy nemzetbiztonsági kockázat, és azok a szervezetek is, akik ezt propagálják – mondta a miniszter.

A Magyar Nemzet hosszas kutatómunka során beazonosította azt a személyt, aki – a Soros-hálózat tagjaként – a hazánk elleni lejárató akciók irányítója, végrehajtója. Lapunk cikksorozatot indított Gerald Knausról, a Euro­pean Stability Initiative (ESI) elnökéről, aki az elmúlt hónapokban újabb kommuniká­ciós offenzívát indított Magyarország ellen. Cikksorozatunk első részében megvizsgáltuk Knaus és Soros György tőzsdeguru kapcsolatát, illetve hogy miképpen jár el az osztrák politikai elemző, migrációkutató, migrációs szakértő a spekuláns érdekei szerint. Knaus intézménye, az ESI komoly pénzeket kap. Mindezért a nyilvánosság előtt és lobbiszervezetként is képviseli a nyílt társadalom eszméjét.

Második írásunkban bemutattuk a háttérlobbi működését, amelyet nagyban segít, hogy Knausnak és embereinek láthatóan minden fontos európai intézménybe bejárásuk van. Mint azt megtudtuk: az ESI úgynevezett „árnyékjelentéseket”, tehát politikai jellegű háttéranyagokat is készít a hálózat tagjainak. Forrá­saink szerint például a hazánk elleni európai parlamenti jelentést megfogalmazó Judith Sargentini felkészítése is részben ezen módszerrel történt, részben pedig a hálózat más tagjainak személyes felvilágosító tevékenységével. Sargen­ti­­ni egyébként korábban – a bevándorlókért aggódva – osztotta meg a Twitter­-oldalán a tőzsdespekuláns embere egy hollandiai tévészereplését is.

A következő részben feltártuk, hogy az anyagi mellett milyen ideológiai motivációk miatt teszi, amit tesz, miként hamisítja meg Orbán Viktor mondatait, és próbálja a kormányfőt egy náci-szélsőjobbos karakterként bemutatni. Arra jutottunk: mindennek érdekében ­Knaus semmitől nem riad vissza, számára a magyar miniszterelnök kiemelt célpont. Láthatóan egy tudatos és gátlástalan narratíva­építésről van szó. Soros karmesterének hazug meséje szerint Orbán „veszélyes”, hiszen eltörölné az emberi jogokat, neki és a nemzetközi közösségnek pedig meg kell állítaniuk ezt a szélsőjobboldali figurát.

A negyedik részben azt mutattuk meg, hogy mi látható ­a hálózat működéséből. Például kiderült: Knaus nyilvános megszólalásaiban is szokott kérkedni azzal, hogy ­európai vezetőkkel egyeztet. Tudomásunkra jutott, hogy a Fidesz ügyében Tusk mellett Von der Leyen bizottsági elnök, Micotakisz görög kormányfő és Jean-Claude Juncker is szerepelt a meggyőzendő vezetők listáján.

Legfrissebb írásunkban megemlítünk néhány uniós vezetőt, akikkel Knaus rendszeresen találkozik, és választ adunk arra a kérdésre is, hogy melyik baloldali politikus lett Věra Jourová bizottsági alelnök társalkodónője a magyarügyekben.

A sorozat eddigi részei ITT olvashatók el.

A Soros-hálózat karmestere

Felbukkant a Soros-hálózat karmestere: megnyitná a határt a migránsok számára

A dosszié összes cikke
Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.