Tíz koronavírusos a színművészeti hallgatói közt

A Színház- és Filmművészeti Egyetem előtt, színpadias körülmények között, kiállt Upor László, az egyetemet – lemondása ellenére – irányító rektorhelyettes, és mintegy szózatot intézett az érdeklődőknek. A felvételen – amellett, hogy bírálta a törvényesen megválasztott kuratóriumot és letagadta azt, amit két napja még elismert az Origónak írásban, vagyis hogy négynapos politikai felkészítő tábort szerveztek a blokádról már egy hónappal a blokád előtt – arról is beszélt, hogy tíz hallgatójuknak pozitív a koronavírustesztje.

Forrás: origo.hu2020. 09. 24. 16:14
null
Forrás: Origo.hu
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Talán nem hangzik túlságosan demagógnak a kérdés: a távozni nem hajlandó rektorhelyettes, a 61 éves dramaturg, Upor László, most sem érzi úgy, hogy a hallgatókat haza kellene küldeni? Hogy az egészség, és túlzás nélkül az élet védelme a legfontosabb? A néhány tucat diák között – akik fenntartják a blokádot – vannak olyanok, akik találkoztak a tíz koronavírusos színészhallgatóval? A blokádot végrehajtók között voltak, vannak betegek? Elvégeztették a kontaktkutatást? És sorolhatnánk a kérdéseket, hogy mennyiben felel meg az Upor Lászlóék által fenntartott helyzet a járványügyi előírásoknak és persze az emberi követelményeknek – fogalmaz az origo.hu.

Fotó: Részlet a videóból/videa.hu

És egy s más is felmerül: pillanatnyilag mi a mögöttes célja Upor Lászlónak (és a mögötte álló régi vezetőknek, Ascher Tamásnak vagy Máté Gábornak)? Valóban folyik tanítás? Vagy éppen ellenkezőleg, az a céljuk, hogy ne is legyen?

Mi lesz az egyetem hallgatóinak félévével?

A videót idekattintva tekintheti meg.

Kövesse figyelemmel az egyetemen zajló eseményeket!

Mint arról korábbi cikkünkben beszámoltunk, Upor László lemondott rektorhelyettes főbb állításait összeszedtük, melyekből kiderül, hogy elismerte: betanították az egyetemfoglalást.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.