Újabb varrónők állítják, hogy Bíró László tartozik nekik + videó

Újabb csernelyi varrónők állítják, hogy a jobbikos Bíró László tartozik nekik. A szerencsi összellenzéki jelölt korábban egy varrodát üzemeltetett a borsodi faluban, de a cég felszámolása után több volt alkalmazott arra panaszkodik, hogy nem kapta meg a munka-bérét. A varrónők szerint a Jobbikhoz közeli Alfahír, egy olyan volt dolgozót szólaltatott meg Bíró László mellett, aki a felszámolás idején már nem dolgozott az üzemben.

Forrás: HírTV2020. 09. 10. 6:50
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tisztességes munkáért tisztességes bért, tisztességes munkakörülményeket követel mindenki a választókerületben – ezekkel a mondatokkal indította kampányát augusztus közepén Bíró László. A baloldali összefogás szerencsi jelöltjét 2014-ben mutatták be a csernelyi varroda dolgozóinak, amikor átvette az üzem irányítását. A Jobbikos politikus folyamatos megrendeléseket és munkát ígért a dolgozóknak, de rövid időn belül kiderült, hogy ezt nem tudja teljesíteni. Amikor kérdőre vonták, az egyik varrónő szerint Bíró lelövéssel fenyegette őket. 2016-ban a céget felszámolták, de több dolgozó azóta sem kapta meg a fizetését.

Egy másik, neve elhallgatását kérő asszony szintén évek óta vár a munkabérére.

Közben a Jobbik-közeli Alfahír portálon megjelent egy interjú, amelyben hazugsággal vádolják a csernelyi varroda dolgozóit. Az internetes lapnak nyilatkozó asszony korábban szintén az üzem dolgozója volt. Szerinte nem igaz, hogy Bíró László agresszíven viselkedett, és nem fizetett az alkalmazottaknak.

Egy korábbi dolgozó azonban azt állítja, az Alfahírnek nyilatkozó asszony a felszámolás idején már nem volt a Hegyalja-Mix Kft. alkalmazottja.

A telefonon nyilatkozó asszonynak állítása szerint szintén tartozik az ellenzéki jelölt, amit dokumentummal is tud igazolni. Az elmaradt bérek rendezése azért húzódik a mai napig, mert Bíró egy olyan vállalkozónak adta át a varrodát, akinek kilenc kényszertörlés alatt lévő cége van, vagyis az illető egy egyszemélyes cégtemető.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.