Varga Judit: Věra Jourovának mennie kell!

Lemondásra szólította föl botrányos nyilatkozata miatt az Európai Bizottság alelnökét az igazságügyi miniszter.

Magyar Nemzet
2020. 09. 28. 14:24
null
2020.09.16. Budapest Varga Judit Fotó: Kurucz Árpád Fotó: Kurucz Árpád
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Azonnali lemondásra szólította föl Fecebook-bejegyzésében Varga Judit igazságügyi miniszter Věra Jourovát, az Európai Bizottság alelnökét, aki a minap hazánkat negatív színben feltüntető interjút adott a német Der Spiegel hetilapnak, amelyben kifejtette: a magyarok nagy része nem tud saját véleményt alkotni.

Varga Judit elsősorban azt kifogásolja, hogy Věra Jourová arról beszélt, szerinte Orbán Viktor beteg demokráciát épít Magyarországon.

Az igazságügyi tárca vezetője úgy látja: a bizottság alelnöke ezzel a kijelentésével megsértette Magyarországot és minden magyar embert.

 

Varga Judit szerint Věra Jourová nyilatkozata szembe megy az európai értékekkel, valamint a lojális együttműködés követelményeivel, és ezért azonnali hatállyal le kell mondania.

Az igazságügyi miniszter úgy fogalmazott: „Az Európai Bizottság a szerződések őre, Jourová kijelentései nem egyeztethetők össze alelnöki pozíciójával. Ezért mennie kell!”

 

➡️ Věra Jourová, az Európai Bizottság alelnöke a Spiegel német hetilapban megjelent szeptember 25-ei interjújában a...

Közzétette: Varga Judit2020. szeptember 28., hétfő

Már megint minket oktatnának

Věra Jourová az Európai Bizottság liberális alelnöke szerint a magyar emberek képtelenek önállóak véleményt alkotni. A minap a Spiegel című lapnak fogalmazta meg Hadházy Ákos, Szabó Tímea, és Kálmán Olga munkásságát és mondatait idéző gondolatait. Apáti Bence poszt-traumáját IDE kattintva olvashatják!

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.