Megszólaltak a tiszaújvárosi szavazók

Az Észak munkatársai Tiszaújvárosban jártak, ahol az ott élők véleményét kérdezték meg az időközi választással kapcsolatban.

Forrás: MW2020. 10. 11. 17:11
szavazók
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Vasárnap délutánra az időjárás is hidegebbre fordult, az eső is eleredt. Az utcák többnyire üresek voltak, hétvégi nyugalom telepedett a városra. Ennek ellenére néhányan, gyermekkel, kutyákkal érkeztek a Derkovits Kulturális Központba, amely szintén az egyik szavazókör helyszínéül szolgált. A BOON munkatársainak ottléte alatt folyamatosan érkeztek a lakosok, tapasztalataink alapján gyorsan végeztek a voksolással. A szavazóbizottság elmondása szerint nem történt semmilyen fennakadás, melyet a Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóosztálya is megerősített.

Bár a nyilatkozók nevüket és arcukat nem vállalták, kérdésükre mégis többen elmondták, hogy a szavazás fontos, esélyt ad arra az embereknek, hogy továbbítsák a véleményüket az ország vezetése felé, hogy mindenki a maga számára szimpatikus jelöltet támogassa.

A szavazás után hazafelé sétáló házaspár mindkét tagja megerősítette, hogy voksukkal bizalmat szavaznak, bár úgy érzik sok választási lehetőségük nem volt. Ahogy ők fogalmaztak igyekeztek a sok rossz közül, a kevésbé rosszat választani. Továbbá szeretnék megcáfolni azt a magyarságról kialakult képet, hogy sokan még a fáradságot sem veszik, hogy szavazatukkal, jelenlétükkel véleményt nyilvánítsanak.

A szavazók közül többen a gyermekük délutáni altatása előtt, vagy kutyasétáltatás közben ugrottak be voksolni. Egy anyuka úgy nyilatkozott: a gyermekünk jövője miatt tartjuk fontosnak a szavazást – mutatott az előtte ugrándozó kislányra. – A napirendünket különösebben nem borította fel az esemény, ebéd után úgyis jól esik a friss levegő, nekünk is a kislányunknak is – tette hozzá.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.