időjárás 5°C Árpád 2023. december 11.
logo

Koncz Zsófia édesapja örökségét kívánja folytatni Borsodban

Forrás: MTI
2020.10.13. 21:14

Édesapja örökségét, emberközeli hozzáállását kívánja folytatni országgyűlési képviselőként a vasárnapi borsodi időközi parlamenti választáson a Fidesz–KDNP jelöltjeként mandátumot szerző Koncz Zsófia.

A kormánypárti politikus kedden az M1 aktuális csatornának nyilatkozva fontosnak nevezte, hogy a kampány során a választókerület mind a 42 települését felkereste, és mindenhol a helyi sajátosságokat figyelembe véve fogalmazott meg pozitív üzeneteket.

Ezzel szemben Bíró László, az összellenzék jelölte igyekezett országos jelentőséget tulajdonítani a választásnak, a Fidesz–KDNP parlamenti kétharmadának lebontására irányuló üzenetére ugyanakkor nem voltak nyitottak a választók – tette hozzá.

Koncz Zsófia megerősítette, hogy a következő mintegy másfél évben a munkahelyteremtés, az infrastruktúra-fejlesztés és a környezetvédelem ügyeit segítve kíván dolgozni a parlamentben. Példaként említette, hogy szeretné elérni egy új szigetelőanyag-gyár elindulását, valamint 2023-ra a 37-es főút Szerencsig történő kibővítését. Emellett célként jelölte meg új hulladékudvarok, valamint egy újrahasznosítási központ létrehozását is.

Megjegyezte továbbá, hogy vasárnapi megválasztása óta már több településvezetővel is egyeztetett a Magyar falu program részleteiről, továbbá egy kerékpárút-fejlesztésről szóló online fórumon is részt vett.

Borsod-Abaúj-Zemplén megye 6-os számú választókerületében vasárnap azért tartottak időközi parlamenti választást, mert júliusban motorbalesetben elhunyt a térség 2018-ban megválasztott képviselője, Koncz Ferenc (Fidesz).

Koncz Zsófia: A sikerre édesapám is büszke lenne

A választás eredményének hivatalossá válása utáni sajtótájékoztatón Kósa Lajos, a Fidesz ügyvezető alelnöke mutatta be Koncz Zsófiát. A Fidesz–KDNP új országgyűlési képviselője azt hangsúlyozta, hogy parlamenti munkája során nemcsak a rá szavazókat, hanem az egész térséget fogja képviselni. A mandátum új birtokosa köszönetet mondott azoknak a választóknak is, akik kitüntették bizalmával, illetve úgy értékelt, hogy a sikeres kampányra a nyáron elhunyt édesapja is büszke lenne.

Kósa Lajos a kampány tanulságának nevezte, hogy a választók nem kérnek az egyesült baloldalból, amelyet csak a hatalomvágy és az anyagi érdekek kovácsoltak össze. Emlékeztetett: a választás napján is számos provokáció történt a szivárványkoalíció részéről. Lapunk kérdésére úgy fogalmazott: amennyiben bebizonyosodik, hogy Bíró valóban sertésekért kívánt szavazatokat vásárolni, az választójogi csalásnak minősül.

Borsodban becsődölt Gyurcsány baloldali koalíciója

Hadházy Ákos maga is hazuggá vált a Jobbik elnöke szerint

A dosszié összes cikke
Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.