Péterfalvi Attila további kilenc évig posztján maradhat

A Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság elnökét Áder János köztársasági elnök nevezte ki.

Forrás: MTI2020. 10. 28. 15:25
ÁDER János; PÉTERFALVI Attila
Budapest, 2020. oktber 28. Pterfalvi Attila, a Nemzeti Adatvdelmi s Informciszabadsg Hatsg elnke a Sndor-palotban 2020. oktber 28-n, miutn der Jnos kztrsasgi elnktl tvette a kinevezst. MTI/Koszticsk Szilrd Fotó: Koszticsák Szilárd Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Újabb kilenc évre nevezte ki Áder János köztársasági elnök Péterfalvi Attilát a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság (NAIH) elnökének.

Péterfalvi Attila a január elsejétől hatályos kinevezését szerdán a Sándor-palotában vette át a köztársasági elnöktől.

Péterfalvi Attila 1957-ben született, 1981-ben végzett az Eötvös Loránd Tudományegyetem Állam-és Jogtudományi Karán, majd külkereskedelmi szakjogász lett. Több mint húsz éve oktat, speciális területe a civilisztika, az adatvédelem és az információszabadság.

1986 és 2001 között az Államigazgatási Főiskola, mai nevén a Budapesti Corvinus Egyetem Közigazgatástudományi Karának tanára volt. Közvetlenül a rendszerváltás előtt megalapította a polgári ügyekkel foglalkozó Péterfalvi és Társa Ügyvédi Irodát.

Péterfalvi Attila Áder Jánostól vette át újabb kinevezését a a Sándor-palotában
Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

1991-ben NATO-ösztöndíjjal Torontóban és Washingtonban tanult adatvédelmet. Hazatérése után az 1994-es választásokra készülő Fidesz szaktanácsadója volt. 1996-tól 2001 júniusáig az akkori adatvédelmi biztos, Majtényi László tanácsadójaként dolgozott.

2001. december 11-én az Országgyűlés adatvédelmi biztossá választotta. 2008. április 1-jétől az Országgyűlési Biztosok Hivatalának vezetője.

Schmitt Pál köztársasági elnök 2012. január 1-jei hatállyal nevezte ki az újonnan létrejövő NAIH elnökévé kilenc évre.

Péterfalvi Attila: A profilfelfüggesztés gyakorlata sérti a szólásszabadságot

Facebook-törvényt szorgalmaz a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság elnöke, mert szerinte sérti a szólásszabadságot a profilok önkényes felfüggesztése. De lehetséges-e megfogni egy multinacionális tech-céget? Erről is beszélt Péterfalvi Attila a Hír TV Magyarország élőben című műsorában.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.