Tagadják a baloldalon, hogy Hadházy szólt Bíró korrupciójáról

Az ellenzéki pártok közös közleményükben lényegében hazugsággal vádolták meg Hadházy Ákost.

Hertelendy Gábor
2020. 10. 13. 13:54
null
Hadházy állítja, tudja bizonyítani az állításait.
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Visszautasítjuk Hadházy Ákos független képviselő kijelentéseit – közölte a DK, a Jobbik, az LMP, a Momentum, az MSZP és a Párbeszéd közös közleményben, amelyben azt írták, fontosnak tartják, hogy „az amúgy is feszültséggel túlterhelt közéletet ne mérgezzék félinformációkból, tájékozatlanságból, tévedésből fakadó burkolt gyanúsítgatások, amelyek igazságtartalmát nincs módunk vizsgálni.” Szerintük nem állják meg a helyüket azok az állítások, amelyeket Hadházy Ákos tett Bíró László szerepvállalása kapcsán. Az ellenzék azt állítja, maga Bíró László ajánlotta fel – Szabó Gábornak, a Jobbik kampányfőnökének teljes egyetértésével és támogatásával –, hogy Hadházy Ákos otthonában betekintést nyerhet minden olyan iratba és dokumentumba, amelybe óhajt, és kérdéseket is föltehet neki. Miután a húszperces, kampányhajrában beiktatott látogatás megtörtént, Hadházy Ákos megnyugodva távozott Bíró László otthonából. Az ellenzéki pártok közleménye kifejti, hogy ami ezek után történt, arra nehéz magyarázatot találni, kiváltképpen azért, mert

a pártvezetők közül senkit sem keresett meg Hadházy Ákos.

A közleményben hozzátették: ugyanakkor remélik, politikai közösséget tudnak vállalni a független képviselővel.

Lapunk is megírta, hogy Hadházy Ákos közösségi oldalán tett közzé egy bejegyzést Bíró László kétes ügyéről: „Ha Bíró nyert volna, nemcsak egy rasszista indulatú ember került volna be a parlamentbe, hanem egy olyan ember, aki elég egyértelműen részt vett abban, hogy egy kis csapat valódi fejlesztés helyett magára költött 50 millió forint EU-s támogatás egy jelentős részét.” A balliberális képviselő azt is hozzátette,

személyesen tájékozódott az ügyről és emiatt azt ennél jóval súlyosabbnak tartotta, és azt állította, a pártelnököket tájékoztatta a korrupcióról, de nyilvánosan nem beszélt róla senkinek, nehogy csökkentse az ellenzéki jelölt esélyeit.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.