időjárás 13°C Jeromos 2022. szeptember 30.
logo

Orbán Viktor: Brüsszel hazudott a szankciókról

Megérkezett az ügyészségre a feljelentés Hadházy ügyében

Hertelendy Gábor
2020.10.13. 19:24
Megérkezett az ügyészségre a feljelentés Hadházy ügyében

A Magyar Nemzet értesülései szerint az ügyészségre már megérkezett, és tanulmányozzák azt a bejelentést, amit korrupciós bűncselekmény feljelentése elmulasztásának gyanúja miatt tett a közérdekű ügyekben tett bejelentéseiről ismert Tényi István. Az ügy nemcsak Hadházy Ákos független országgyűlési képviselőt, hanem az ellenzéki pártok vezetőit is érinti. Ahogyan lapunk is beszámolt róla, Hadházy Ákos a szerencsi időközi választás eredménye után közösségi oldalán buktatta le magát, miszerint tudott Bíró László korrupciójáról, ezzel kapcsolatban úgy fogalmazott: „Ha Bíró nyert volna, nemcsak egy rasszista indulatú ember került volna be a parlamentbe, hanem egy olyan ember, aki elég egyértelműen

részt vett abban, hogy egy kis csapat valódi fejlesztés helyett magára költötte 50 millió forint EU-s támogatás egy jelentős részét.”

A bejegyzésben az ellenzéki képviselő nyíltan elismeri, hogy bár a nyilvánosságnak nem, a baloldali pártvezetőknek jelezte a kétes ügyletet. Emiatt Tényi István feljelentést tett az ügyészségen.

Mivel Hadházy és az ellenzéki pártelnökök – Fekete-Győr András kivételével – hivatalos személyek, ezért a Büntető Törvénykönyv szerint korrupciós bűncselekmény észlelésekor feljelentési kötelezettségük van, így a hatósághoz kellett volna fordulniuk, amennyiben Hadházy Ákos valóban tájékoztatta őket a korrupció gyanújáról.

 

Káosz az ellenzékben a vereség után

A baloldal rájátszhatott a rasszista szavazatokra Borsodban?

A dosszié összes cikke
Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.