Megkezdődött a nyugdíjasoknak szóló tájékoztató levelek kézbesítése

A posta által kézbesített adatlapot kitöltve és visszaküldve jelezhetik az idősek a koronavírus elleni védőoltásra vonatkozó igényüket.

Forrás: MTI2020. 12. 11. 16:16
null
Egy postás rezsi-utalványt kézbesít egy XIII. kerületi nyugdíjasnak 2019. szeptember 1-jén. Fotó: Mohai Balázs Forrás: MTI/Mohai Balázs
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A megfelelő táplálkozás és a testmozgás fontosságára hívta fel a figyelmet a fertőzésekkel szembeni védekezésnél a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) járványügyi osztályvezetője az operatív törzs pénteki online sajtótájékoztatóján.

Galgóczi Ágnes szavai szerint a védőoltás a fertőzés egy specifikus megelőzési módja, de a fertőzésre való fogékonyságot számos más tényező, köztük a táplálkozás és a testmozgás is befolyásolja.

Mint mondta, az egészséges, kiegyensúlyozott életmód, a megfelelő mennyiségű és minőségű táplálék fogyasztása nagyban segíti a szervezet ellenálló képességét a fertőzéssel szemben, ugyanígy a testmozgásról sem szabad elfeledkezni.

Az egyéni sportolás – séta, futás, gyaloglás, kerékpározás – a veszélyhelyzet idején is megengedett – emelte ki.

Az osztályvezető szólt arról, hogy

a posta pénteken megkezdte a nyugdíjasoknak azoknak a tájékoztató leveleknek a kézbesítését, amelyek adatlapját kitöltve és visszaküldve jelezhetik a koronavírus elleni védőoltásra vonatkozó igényüket.

Galgóczi Ágnes elmondta, 6197-tel emelkedett az azonosított új fertőzöttek száma. Elhunyt 171, többségében idős, krónikus beteg, kórházban 7841 embert ápolnak koronavírus-fertőzés miatt, közülük hatszáztízen vannak lélegeztetőgépen.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.