időjárás 1°C Vilma 2021. December 5.
logo

Hidvéghi Balázs: Cinikus Věra Jourová és az Európai Bizottság döntése

Magyar Nemzet
2021.01.15. 17:00
Hidvéghi Balázs: Cinikus Věra Jourová és az Európai Bizottság döntése

Az Európai Bizottság csak akkor áll ki a kisebbségek mellett, ha olyan csoportról van szó, amely neki fontos – mondta Hidvéghi Balázs európai parlamenti képviselő videóüzenetében. A képviselő az EB a Minority SafePack polgári kezdeményezésre adott válaszát elemzi.

„Felháborító, elfogadhatatlan, és cinikus is” – fogalmazott videóüzenetében Hidvéghi Balázs, a Fidesz–KDNP európai parlamenti képviselője azzal a döntéssel kapcsolatban, amelyet az Európai Bizottság hozott meg a Minority SafePack polgári kezdeményezés sikerére reagálva.

https://www.youtube.com/watch?v=X7XcFKKi0KA&feature=emb_logo

Mint azt megírtuk, a kezdeményezés lényege, hogy az európai lakosság tíz százalékának számító nyelvi és etnikai kisebbségek jogi védelmének megnyerje a szélesebb nyilvánosságot és az Európai Bizottságot. Ez utóbbi akkor lehetséges, ha az adott ügyben több mint egymillió aláírás gyűlik össze legalább hét uniós országból.

Az európai őshonos kisebbségek védelmét célzó Minority SafePack keretében egymilliót meghaladó aláírás gyűlt össze tizenegy országból.

„Európában ötvenmillió ember, vagyis a lakosság tíz százaléka tartozik valamilyen kisebbséghez – emlékeztetett üzenetében Hidvéghi Balázs. – A Minority SafePack sikerét nem veszi figyelembe az Európai Bizottság, élén a témafelelős Věra Jourovával. Ez cinikus, ha arra gondolunk, hogy ha más kisebbségek, például a bevándorlók vagy az európai lakosság elenyésző hányadát kitevő más kisebbségek ügyeiről van szó, akkor Věra Jourová a leghangosabb jogvédő.

Minority SafePack

Minority SafePack: A küzdelmet folytatni kell!

A dosszié összes cikke