Az Örök tél is műsorra kerül a kommunizmus áldozatainak emléknapján

Február 25-e a kommunizmus áldozatainak emléknapja – immár húsz éve ezen a napon figyelmeztetőként és emlékeztetőként tekintünk vissza a korszak történéseire és emlékezünk a világszerte százmilliónál is több áldozatra. A történelem egyik legsötétebb korszakának eseményeit a közmédia több csatornája felidézi: műsorokkal, filmekkel és aktuális történések feldolgozásával.

Forrás: MTVA2021. 02. 25. 9:10
Gera Marina
Ft, 2017. mrcius 10. Gera Marina sznszn, az egyik fszerepl Szsz Attila rendez rk tl cm filmje forgatsnak sznetben a Mafilm fti bzisn 2017. mrcius 10-n. Idn februr vgn fejezdtt be a Gulg-emlkv, de tbb film is jelenik mg meg a tmban, kzte Szsz Attila nagyjtkfilmje, amelynek bemutatja 2018 februrjban lesz. MTI Fot: Koszticsk Szilrd Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Duna Televízió csütörtökön este a kommunizmus áldozatainak emléknapja alkalmából 20.30-tól tűzi műsorára A színésznőt, az 1960-as években játszódó izgalmas filmdrámában az igaz szerelem és a hatalmi érdekek ütköznek egymással. Az M5 csatorna kulturális csatornán 20.55-kor kor kerül adásba az Örök tél – a történelmi játékfilm hitelesen mutatja be a kényszermunkára elvitt százezernyi magyar történetét.

A Kossuth Rádión 21.30-tól a Nagyok című műsorban a kommunista évtizedek jellegzetes alakjával, a rendszerellenes tüntetéseken szilárd elvi alapokon tiltakozó, sok éves börtönbüntetést, a börtönben számos éhségsztrájkot vállaló, többször elektrosokkal megkínzott Dr. Pákh Tibor jogásszal készült beszélgetés hangzik el.

A Duna Televízión, a Duna World-ön, az M5-ön és a Kossuth Rádión több műsorban is megemlékeznek a kommunizmus áldozatairól, egész nap érdemes tehát figyelemmel követni a közmédia csatornáit.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.