Rémhírterjesztés gyanúja miatt tett bejelentést Tényi István

Megalapozatlan a DK-s Varga Zoltán állítása, hogy a kormány „hamisított” keleti vakcinákkal próbálja a magyar lakosságot beoltani.

Magyar Nemzet
2021. 02. 27. 11:45
null
Forrás: FOTÓ: YOUTUBE (KÉPERNYŐFOTÓ)
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Különleges jogrend idején elkövetett rémhírterjesztés bűntett gyanúja miatt tett bejelentést ismeretlen elkövető ellen Tényi István – tudta meg a Magyar Nemzet. A Központi Nyomozó Főügyészség részére eljuttatott bejelentés indoklásában Tényi úgy fogalmaz, hogy

a DK-s Varga Zoltán azt állítja, hogy a kormány „hamisított” keleti vakcinákkal próbálja a magyar lakosságot beoltani. A Demokratikus Koalíció országgyűlési képviselője azonban semmilyen adattal nem támasztotta alá, hogy az Oroszországból érkező Sputnik V nevű, koronavírus elleni vakcina hamisított lenne.

Varga Zoltán DK-s országgyűlési képviselő Fotó: YouTube.com (képkivágás)

A vakcinával kapcsolatban 2021. február 9-én tett közzé magyar nyelvű alkalmazási előírást az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet. Eszerint a vakcina a 18 évesnél idősebb felnőtteknél javallott az új típusú koronavírus-fertőzés megelőzésére. A közérdekű bejelentéseiről ismert Tényi István álláspontja szerint

az üggyel kapcsolatban felmerülhet mentelmi joggal érintett személy által különleges jogrend idején elkövetett rémhírterjesztés bűntett gyanúja.

A bejelentéshez mellékelt dokumentumban Tényi István a Hír TV itt olvasható cikkét is csatolta, amelyben összegyűjtötték a baloldali politikusok által az elmúlt időszakban tett oltásellenes kijelentéseket.

Ide kapcsolódó hír, hogy Komáromi Zoltán, a DK egészségügyi szakpolitikusa, aki háziorvosként dolgozik Budapesten, szerdán az ATV-ben jelezte, nem ért egyet azzal a kijelentéssel, hogy „bármely vakcina jobb, mint a betegség”.

A Gyurcsány-koalíció politikai hasznot remél az oltásellenességtől – erről írt Facebook-oldalán a Fidesz frakcióvezetője. Kocsis Máté úgy fogalmazott: ha sok lesz idén is a fertőzött és a halott, az a kétszínű baloldal főpolitológusa szerint politikai előny lehet 2022-ben. A kormánypárti politikus hangsúlyozta, hogy

az ellenzék megkérdőjelezi az oltások hatékonyságát, vitatja a beszerzéseket, álhíreket terjeszt, és támadja az orvosokat.

12 évvel ezelőtt a baloldal még egyáltalán nem volt oltásellenes, sőt a szocialista kormányzás idején a forgalomba hozatali engedély előtt jelentették be, hogy oltani kezdik a lakosságot a magyar H1N1-vakcinával, amelynek hatékonyságát a gyártótól független hatóság sem ellenőrizte. 2009 szeptemberében kétmillió adag vakcinát gyártott le az Omninvest Kft. a magyar államnak, holott még az oltóanyag tesztelése sem zárult le. Akkor hatmillió ampulla átvételére kötött milliárdos szerződést Bajnai Gordon kormánya.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.