időjárás -1°C Vilma 2023. december 5.
logo

Varga Judit: Weber egyben tartás helyett legyengítette a frakciót

Magyar Nemzet
2021.03.03. 14:07

Weber úr feladata az lett volna, hogy egyben tartsa a frakciót, nem az, hogy legyengítse – reagált a Fidesz néppártból való kilépéséről Facebook-oldalán Varga Judit. Mint az igazságügyi miniszter fogalmazott,

Amíg Európa történelme egyik legnagyobb kihívásával áll szemben és emberek erőn felül dolgoznak a járvány elleni védekezésen, addig a Manfred Weber vezette európai néppárti frakció kizárósdival és politikai alapon történő diszkriminációval van elfoglalva.

 

„A néppárttal való véleménykülönbségünk nem most kezdődött. Már egy ideje tudjuk, hogy Manfred Weber nem a keresztény-konzervatív értékek mentén szeretné vezetni az Európai Néppárt frakcióját. Ezt világossá tette, amikor azt mondta, hogy nemzeti szuverenitás nem létezik többé” – írta a miniszter.

Közölte:

Mi úgy gondoljuk, hogy úgy is lehet európainak lenni, hogy megőrizzük ezer éves kultúránkat, nemzeti identitásunkat, de közben együttműködünk Európa más országaival is.

 

„A vírus okozta helyzetben az emberi életek megmentésével és a gazdasági újraindítással, nem pedig az európai parlamenti pártok belügyeivel kellene foglalkozni” – zárta sorait Varga Judit.

A miniszter bejegyzését itt olvashatja:

[embed]https://www.facebook.com/VargaJuditMinisterofJustice/photos/a.2025259724159640/4177507168934874/[/embed]

Vita a néppárttal

Novák Katalin a Magyar Nemzetnek: Nem engedhettük, hogy korlátozzák képviselőinket

A dosszié összes cikke
Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.