Az Európai Néppárt legsikeresebb pártjával lett ma szegényebb

A Fidesz ma kilépett a néppártból, hiszen a néppárt egy teljesen abszurd alapszabály-módosítást fogadott el – írja cikkében az Origó.

Forrás: origo.hu2021. 03. 03. 14:38
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A járvány harmadik, eddigi legveszélyesebb hulláma – túlzás nélkül – kínozza Európát. Emberek ezrei halnak meg, több európai (francia vagy éppen cseh) kórház megtelt, oltóanyag pedig a legtöbb országban nincs.

Nincs, mert az Európai Unió drámaian elrontotta a vakcinabeszerzést.

Amíg az Egyesült Államok, Nagy-Britannia és Izrael már tavasszal, a gyártás első fázisában szerződött az első gyógyszergyárakkal, Brüsszel ezt csak novemberben tette meg. A bűnös késlekedés eredményét egész Európa látja.

Ugyanakkor Magyarország, a magyar kormány úgy döntött, hogy nem vár Brüsszelre – először orosz, majd kínai vakcinát vásárolt, nagy mennyiségben. Brüsszel először tiltakozott, a magyarországi baloldallal együtt, hogy csak uniós vakcinát használjanak a tagállamok.

Most már persze a helyzet megváltozott, Németország és Franciaország is orosz és kínai vakcinavásárlásra készül, Merkel már tárgyalt is Putyinnal.

Magyarország volt az első ország, amelyik felismerte: nem lehet Brüsszelre hagyatkozni. Most sem. Az eredmény ismert:

Magyarország kivételesen jól áll Európában a beadott oltások tekintetében. Közel 800 ezer ember megkapta legalább az első oltását!

Természetesen a brüsszeli büntetés nem maradt el. Hiszen Magyarország sikeres védekezése mintegy tükröt tart az unió járványügyi összeomlásának. A legnagyobb járvány közepén is folytatta az unió a Fidesz támadását (ne felejtsük el a migrációval kapcsolatos vitákat sem, ami elindította a támadást annak idején).

Mindenesetre, az Európai Néppárt legsikeresebb pártjával lesz szegényebb. Nem a Fideszt érte veszteség.

Az eredeti cikket ITT érheti el.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.