időjárás 1°C Taksony 2022. november 29.
logo

Az Európai Néppárt legsikeresebb pártjával lett ma szegényebb

Forrás: origo.hu
2021.03.03. 14:38

A Fidesz ma kilépett a néppártból, hiszen a néppárt egy teljesen abszurd alapszabály-módosítást fogadott el – írja cikkében az Origó.

A járvány harmadik, eddigi legveszélyesebb hulláma – túlzás nélkül – kínozza Európát. Emberek ezrei halnak meg, több európai (francia vagy éppen cseh) kórház megtelt, oltóanyag pedig a legtöbb országban nincs.

Nincs, mert az Európai Unió drámaian elrontotta a vakcinabeszerzést.

Amíg az Egyesült Államok, Nagy-Britannia és Izrael már tavasszal, a gyártás első fázisában szerződött az első gyógyszergyárakkal, Brüsszel ezt csak novemberben tette meg. A bűnös késlekedés eredményét egész Európa látja.

Ugyanakkor Magyarország, a magyar kormány úgy döntött, hogy nem vár Brüsszelre – először orosz, majd kínai vakcinát vásárolt, nagy mennyiségben. Brüsszel először tiltakozott, a magyarországi baloldallal együtt, hogy csak uniós vakcinát használjanak a tagállamok.

Most már persze a helyzet megváltozott, Németország és Franciaország is orosz és kínai vakcinavásárlásra készül, Merkel már tárgyalt is Putyinnal.

Magyarország volt az első ország, amelyik felismerte: nem lehet Brüsszelre hagyatkozni. Most sem. Az eredmény ismert:

Magyarország kivételesen jól áll Európában a beadott oltások tekintetében. Közel 800 ezer ember megkapta legalább az első oltását!

Természetesen a brüsszeli büntetés nem maradt el. Hiszen Magyarország sikeres védekezése mintegy tükröt tart az unió járványügyi összeomlásának. A legnagyobb járvány közepén is folytatta az unió a Fidesz támadását (ne felejtsük el a migrációval kapcsolatos vitákat sem, ami elindította a támadást annak idején).

Mindenesetre, az Európai Néppárt legsikeresebb pártjával lesz szegényebb. Nem a Fideszt érte veszteség.

Az eredeti cikket ITT érheti el.

Vita a néppárttal

Novák Katalin a Magyar Nemzetnek: Nem engedhettük, hogy korlátozzák képviselőinket

A dosszié összes cikke
Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.