Pünkösdvasárnapi istentiszteleten vett részt Orbán Viktor és felesége

Pünkösdkor a nagybetűs Lelket, Isten lelkét ünnepeljük, amely összeköti az embert azzal, aki teremtette – írta Balog Zoltán, a Magyarországi Református Egyház zsinatának lelkészi elnöke.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2021. 05. 23. 16:32
Pünkösdi istentisztelet
2021.05.23. BUdapest Balogh Zoltán pünkösdi Istentisztelet, Orbán Viktor Fotó: Kurucz Árpád Fotó: Kurucz Árpád
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Orbán Viktor miniszterelnök és felesége is részt vett a Hold utcai templomban tartott pünkösdvasárnapi istentiszteleten, amelyen Balog Zoltán, a Magyarországi Református Egyház zsinatának lelkészi elnöke hirdetett igét.

Orbán Viktor és felesége a pünkösdvasárnapi istentiszteleten
Fotó: Kurucz Árpád
A Magyarországi Református Egyház zsinatának lelkészi elnöke, Balog Zoltán püspök pünkösdvasárnapi istentiszteletet tart a Hold utcai református templomban
Fotó: Kurucz Árpád

A dunamelléki református püspök egyébként egy Facebook-bejegyzésében a szélesebb közösséghez is szólt az ünnep kapcsán:

„Pünkösdkor a nagybetűs Lelket, Isten lelkét ünnepeljük, amely összeköti az embert azzal, aki teremtette. Isten lelke azért jött a világba, hogy az ember lelke ne dideregjen, ne haljon éhen, ne sóvárogjon, hanem teljen meg tűzzel, örömmel, erővel, a másik lelkére figyelő kíváncsisággal és szeretettel. Pünkösdkor Isten lelke újra eljött hozzánk, hogy ráébresszen minket arra, ami egymáshoz és hozzá köt bennünket”.

Szép számmal voltak a Hold utcai templomban tartott pünkösdi istentiszteleten
Fotó: Kurucz Árpád

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.