időjárás 5°C Virgil 2022. november 27.
logo

A dollárbaloldal három hazugságát cáfolta Rákay Philip + videó

Súlyos évekre számíthat a baloldali bűnöző

Szemán László János
2021.06.23. 17:10
Súlyos évekre számíthat a baloldali bűnöző

Akár 16 évet is kaphat a baloldali politikusból bűnözővé lett Kőrös Gusztáv, ha a másodfokon eljáró Pécsi Ítélőtábla megállapítja, bűnszervezetben követte el azt a bűncselekmény-sorozatot, amiért első fokon nyolc évet kapott. Kőrös MSZP-s videóhamisító, majd DK-s és kisebbségi vezető, aki mára egy bérgyilkossági ügybe is belekeveredett.

A Pécsi Ítélőtábla ítélkezik másodfokon a baloldali bűnöző, Kőrös Gusztáv és vádlott-társai ügyében. Tavaly februárban a Kaposvári Törvényszék Kőröst hatrendbeli befolyással üzérkedés bűntette miatt nyolc év börtönre és nyolc év közügyektől eltiltásra ítélte, valamint 156 327 600 forint vagyonelkobzást rendelt el vele szemben.

A bajai hamis, Fideszt lejárató videó készítéséről híresült el a több ügyben is érintett Kőrös Gusztáv
Fotó: Somogyi Hírlap/Muzslay Péter

Az általa bevont társakat befolyással üzérkedésbűntette miatt két évtől öt és fél évig terjedő börtönbüntetésre ítélte, míg azon vádlottakat, akik pénzt adtak Kőrösnek, hogy vesztegesse meg a döntésre jogosult embereket, hivatali vesztegetés bűntette miatt pénzbüntetésre ítélte. Az ítélet ellen mind az ügyész, mind a vádlottak és védőik fellebbezést jelentettek be.

A vádhatóság szerint Kőrösék a bűncselekmény-sorozatot bűnszervezetben követték el, így amennyiben a táblabíróság bizonyítottnak látja ezt, az első fokon meghozott ítéletet akár meg is duplázhatja.

Az első fokon eljárt Kaposvári Törvényszék által megállapított tényállás szerint Kőrös Gusztáv elhatározta, hogy hozzátartozói és ismerősei segítségével vállalkozókat keres meg, és azt ígéri nekik, hogy befolyásos kapcsolatai útján komoly összegű – általában vissza nem térítendő – hitelhez juttatja őket, cserébe azonban pénzt kér, hogy a pályázatok odaítélésében, illetve elbírálásában közreműködő hivatalos személyeket megvesztegesse, hogy a pályázatot biztosan megnyerjék.

Kőrös magát hol minisztériumi dolgozónak, hol államtitkárnak kiadva közel 160 millió forintot csalt ki így vállalkozóktól, akiknek európai uniós támogatások elnyerését ígérte. A megbeszélésekre a volt baloldali politikus úgy ment el, mintha ő személyi védelemre jogosult állami vezető lenne, társai a Terrorelhárítási Központ (TEK) gyakorlóruházatához hasonló ruhát viseltek, illetve a TEK fegyverzetéhez hasonló, lőfegyvernek kinéző, de ténylegesen airsoft fegyvereket tartottak maguknál.

Kőrös jelenleg gyanúsítottja egy bérgyilkossági ügynek. A gyanúsítás szerint egy bérgyilkost kereső ügyvédnőt vertek át.

Ki is Kőrös Gusztáv?

Az 52 éves vádlott nem más, mint az MSZP-nek 2013-ban Baján hamis, a Fideszt lejárató videót készítő Kőrös Gusztáv, Solt cigányságának volt választott vezetője, aki később átállt a Gyurcsány Ferenc vezette Demokratikus Koalícióhoz. A lejárató videót közlő Hvg.hu főszerkesztője és az MSZP sajtófőnöke is belebukott a botrányba. Már letartóztatásban volt 2018-ban, amikor az ismeretlen Minden Szegényekért Párt jelöltjeként azt próbálta elérni, hogy mentesüljön a büntetőeljárás alól. Ám hiába szedte ehhez össze a támogató aláírásokat, a választási bizottság nem vette őt nyilvántartásba.

 

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.