„Hosszú és tartalmas tanácskozásra számítunk Kötcsén”

Orbán Viktorral érkezett a kötcsei polgári piknikre a Miniszterelnökség miniszterhelyettese. Orbán Balázs összefoglalta a magyar politikai helyzetet, amely alapján hosszú és tartalmas tanácskozásra számít ma. Szerinte az Európai Uniót meg kell őrizni, mert a brüsszeli bürokraták és a baloldali politikusok nem akarják kijavítani a problémákat. A jövő évi választások tétje, hogy visszatér-e Magyarországra a 2010 előtti világ.

2021. 09. 04. 13:50
Forrás: Orbán Viktor Facebook oldala
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A mai napon tartjuk 20. alkalommal a hagyományos kötcsei pikniket, amely mindig fontos találkozási pontja a jobboldali, polgári közösségnek

– írta közösségi oldalán Orbán Balázs, a Miniszterelnökség miniszterhelyettese, aki a poszthoz mellékelt képen a polgári piknik helyszínén nyilatkozik. Hozzátette: A koronavírus miatt sajnos tavaly ebben a körben nem tudtak találkozni, így azok az alkalmak, amikor nemcsak a napi politikáról szoktak beszélgetni, hanem tágabb kitekintésben is, elmaradtak. 

Most ezt szeretnénk pótolni, éppen ezért ma hosszú és tartalmas tanácskozásra számítunk 

– emelte ki. 

Orbán Balázs az esemény kapcsán rögzítette: „azért tudunk ma találkozni, mert úgy értékeljük, hogy az oltás működik, Magyarország működik. Egy bizonytalanságokkal teli világba érkeztünk, egyesek azt mondják, hogy világrend nélküli világ alakul. Miniszterelnök úr ezt úgy szokta megfogalmazni, hogy 

népvándorlások és járványok korában vagyunk”. 

– Azon dolgozunk, hogy Magyarország egy sikeres ország legyen, ami jól tudja ezeket a kihívásokat kezelni – fogalmazott az Orbán Viktor által nemrégiben politikai igazgatónak kinevezett politikus. Kiemelte: Magyarország számára az Európai Unió a legélhetőbb keret, ami az elmúlt száz évben a rendelkezésünkre állt. Mi abban vagyunk érdekeltek, hogy az Európai Unió megmaradjon és egyben maradjon, de számos kihívás és nehézség áll a közösség előtt. 

– Versenyképességi problémáink vannak, adóssághegy dőlhet ránk, nem tudjuk érvényesíteni az akaratunkat a világban és egyre inkább egy gyenge közösség képét mutatjuk – sorolta a miniszterhelyettes. Szerinte küzdenünk kell Európa jövőjéért, és küzdenünk kell az Európai Uniónak az egyben maradáséért. 

– Azonban nem mindenki gondolja így: vannak brüsszeli bürokraták, illetőleg olyan baloldali, liberális politikai csoportok, akik még ebben a nehéz helyzetben sem a problémák orvoslásán, hanem a progresszív, liberális ideológiai programjuk előtérbe tolásán dolgoznak 

– emelte ki Orbán Balázs, aki szerint mindez számos területen megnyilvánul.

– Egyik ilyen ügy a migráció, ahol Afganisztán kapcsán újra előkerült a kvóták és a tömeges befogadás kérdése. A másik a genderideológia. Brüsszelben – úgy tűnik –, hogy a genderlobbi fontosabb, mint a gyermekeink védelme

– jegyezte meg a politikus, aki szerint a harmadik probléma a klímaváltozás, aminek az árát Brüsszel az egyszerű európai állampolgárokkal és így a magyar állampolgárokkal akarja megfizettetni ahelyett, hogy azok állnák a cechet, akik a szennyezésért felelnek.

– Mi úgy látjuk, hogy Magyarország egy biztos pont ebben a bizonytalan világban

– hangsúlyozta a miniszterhelyettes.

– Azt szeretnénk, hogy ez a biztos pont meg tudjon maradni, és erősödni tudjunk. Mind a családtámogatási politikánk, mind a adósságcsökkentési politikánk, mind a segély helyett munka elve, mind a nemzeti identitás védelme, a nemzeti érdekekért való kemény kiállás politikája, megerősítette Magyarország pozícióját az elmúlt több mint egy évtizedben – foglalta össze Orbán Balázs. 

Választási év lesz jövőre. Arról fogunk dönteni, hogy ez a politika folytatódjon, vagy, hogy oda menjünk vissza, ahol 2010 előtt voltunk

– emlékeztetett a politikai igazgató, hangsúlyozva: a baloldal vezetője Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnök, s amit eddig biztosan tudunk, hogy neki és szövetségeseinek ez az ajánlatuk. 

– Mi arra szeretnénk bátorítani a magyar választópolgárokat, hogy tartsanak ki az elmúlt 11 évben követett politika, az erős Magyarország gondolata mellett

– zárta sorait a miniszterhelyettes. 

A kötcsei polgári piknik hagyományosan a magyar jobboldal egyik legfontosabb politikai találkozója. A zártkörű rendezvényen rendszerint Orbán Viktor is felszólal, aki a hazai politikai kérdések mellett a világ folyamatairól is értekezik a meghívott vendégekkel. Az eseményt a Polgári Magyarországért Alapítvány szervezi.

Mint arról lapunk is beszámolt, elkezdődött a 20. kötcsei piknik, ahova ma megérkezett Orbán Viktor, miniszterelnök is.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.