Novák Katalin: Magyar gyermek nélkül nincs magyar jövő

A kormány tizenkettedik éve a családokért dolgozik – hangsúlyozta a miniszter a ma kezdődő IV. Budapesti Demográfiai Csúcson.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2021. 09. 23. 11:04
Demográfiai csúcs
Novák Katalin
Fotó: Mirkó István
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– A kormány tizenkettedik éve a családokért dolgozik, hogy a negyven éve tartó demográfiai lejtmenetet megfordítsa

– közölte Novák Katalin családokért felelős tárca nélküli miniszter a IV. Budapesti Demográfiai Csúcsot megnyitó köszöntőjében csütörtökön a Várkert Bazárban.

A politikus kiemelte: a kormány 2010 óta lehetőségének, feladatának és kötelességének érzi, hogy a családokért dolgozzon, és abban a helyzetben van, hogy az emberektől jelentős felhatalmazást kapott ehhez.

– A demográfiai előrejelzéseket nem kell tényként elfogadni, azokat meg lehet változtatni

– mondta Novák, kiemelve: a jövő a fiatalok kezében van.

A miniszter szerint a „demográfiai tél” nemcsak Magyarországon, hanem a fejlett világ egészében súlyos probléma, ezért összefogásra és a demográfiai csúcshoz hasonló találkozókra van szükség. Hozzátéve: gyermek nélkül nincs jövő, magyar gyermek nélkül nincs magyar jövő.

Novák Katalin beszélt arról is, hogy a magyar nyelvnek és a magyar kultúrának részese a család kiemelt szerepe, a családközpontúság. – A testvér szó jelentésében benne van, hogy „egy testből, egy vérből valók vagyunk”, a feleség szó azt takarja, hogy a férfi nő nélkül, illetve a nő férfi nélkül csak félember, és akkor válnak egésszé, ha egymásra találnak; az erdélyi csángók pedig ha valaki gyermeket vár, azt mondják, hogy jövője van – rögzítette a miniszter.

Borítókép: Mirkó István

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.