Útjára indul a Gyurcsány-terror rémtetteiről készült vándorkiállítás

A Civil Összefogás Fórum Vérbe fojtott szabadság címmel indítja útjára vándorkiállítását az Őszödi beszéd kiszivárgásának 15. évfordulója alkalmából, hogy együtt emlékezzünk a közelmúlt e sötét és véres időszakára – írja Facebook-oldalán a szervezet.

Forrás: Facebook/ Civil Összefogás Fórum2021. 09. 20. 13:36
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

2006. szeptember 17-én a rendszerváltás óta nem látott méretű tüntetéssorozat vette kezdetét, miután kiszivárgott Gyurcsány Ferenc az MSZP zárt, balatonőszödi frakcióülésén elmondott beszéde: az Őszödi beszéd. A még aznap kirobbant tüntetéssorozatra a rendőrség diktatúrákat idéző módon reagált: a megfélemlítő akcióknak több mint 200 súlyos civil sérültje volt – olvasható az esemény leírásában.

Az ingyenesen látogatható kiállításon az érdeklődők egy korabeli dokumentumok, felvételek alapján összeállított tárlatot tekinthetnek meg, amely a 2006-os tüntetések kezdetének 15. évfordulója alkalmából állít emléket a közelmúlt e sötét és véres időszakának.

A kiállítást az alábbi helyszíneken tekintheti meg:

Borítókép: Facebook/Civil Összefogás Fórum

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.