Főpolgármesteri teljesítménye miatt bukhatott meg Karácsony kampánya

Saját szövetségesei is többször kritizálták a budapesti káoszt, ami Karácsony Gergely megválasztása óta eluralkodott a fővárosban. Korábban a zuglói polgármesteri széket is ugródeszkaként felhasználó mostani főpolgármester miniszterelnöki kampánya az előválasztás alatt teljesen kifulladt.

2021. 10. 08. 8:49
KARÁCSONY Gergely
Budapest, 2020. november 6. Karcsony Gergely fpolgrmester beszdet mond a pesti fond villamosvonal els elemnek tadsn a Haller utca s a Soroksri t keresztezdsnl 2020. november 6-n. A Haller delta projekt sorn j vgnypr lteslt a Haller utca s a Soroksri t kztt szak-pesti irnyba, gy kapcsolat jtt ltre a Haller utca fell a 2-es villamos belvrosi szakasza fel. MTI/Balogh Zoltn Fotó: Balogh Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tegnap délután több baloldali médiumnak is kiszivárogtatták az információt, mely szerint Karácsony Gergely ma bejelenti lemondását. 

A főpolgármester körül azért fogyhatott el a levegő, mert Budapesten bebizonyosodott, hogy csapnivaló vezető. 

Az egy időben elindított felújítások ugyanis még mindig akadályozzák a közlekedést a fővárosban, hasonlóan a forgalmas csomópontokon létesített biciklisávokhoz. Utóbbiak mellett Karácsony Gergely korábban határozottan kiállt. 

Nem lehet elmenni a romló közbiztonság és szeméthelyzet mellett sem. Ismert, Karácsonyék pénzhiányra hivatkozva döntöttek arról, hogy a fővárosban a zöld köztéri kukák egyharmadát leszerelik. Emellett 2019 óta érdemben romlott a hajléktalanhelyzet is az aluljárókban. A DK propagandakiadványaként funkcionáló Nyugati fény nevű oldalon például ezt írták Karácsonyról: 

Biztosan őt is zavarja a szartenger, amikor elteker mellette a Városházára tartva.

A cikkben egyértelműen felelőssé teszik a főpolgármestert a kialakult helyzetért, majd később a Gyurcsány-párt politikus-jelöltjei is kampányolni kezdtek azzal, hogy javítani fogják a fővárosi közállapotokat, ha ők nyernek. 

A Karácsony Gergely mellett aktívan kampányoló Telex.hu is közölt arról írást, hogy vajon mérhető-e, hogy mennyire romlottak a közállapotok, és hogy ezért felelős-e a város vezetése. A Tarlós-éra kilenc évéhez képest azonban bárki számára érzékelhető a negatív irányú elmozdulás. Ellenlábasai egyébként korábban azt állították Karácsony Gergellyel kapcsolatban, hogy 

zuglói polgármesterként is megbukott, az akkor még kerületvezető politikus pedig arról beszélt, hogy nem mehet vissza a XIV. kerületbe, mert elássák. 

Úgy tűnik azonban, hogy a főpolgármesteri tevékenységének eredményei már túl sok ember életére vannak negatív hatással, ami a kezdeti népszerűségét is megtörte. 

Az előválasztásnak nevezett baloldali háziverseny két fordulója között saját korábbi munkahelye, 

a Medián is odaszúrt Karácsonynak, a napokban olyan kutatási eredményeket közöltek, melyek szerint a főpolgármester nagyon lemaradt két vetélytársa mögött a népszerűségi versenyben. 

Ugyan a politikus akkor még kiállt a közvélemény elé, és párttársai, valamint szövetségesei is látványosan kiálltak mellette, azonban az utóbbi napokban a baloldali közvélemény is teljesen átfordult. Úgy tűnik Márki-Zay Péter könnyebben el tudja adni az „eredményeit”, amiket Hódmezővásárhely polgármestereként elért. Az ország fővárosát irányító 

Karácsony Gergelyről viszont már mindenki tudja, hogy Budapest – hasonlóan a XIV. kerülethez – csak ugródeszka volt neki, az esetleges miniszterelnöki szék pedig egy újabb felfelé bukás lenne csak számára, amivel senki nem járna jól.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.