Novák Katalin: Szja-mentességet adunk a fiataloknak

Jó hír a fiataloknak, hogy jövő év január 1-től a 25 év alattiaknak nem kell személyi jövedelmadót fizetniük – mondta hivatalos közösségi oldalán közzétett videójában a családokért felelős tárca nélküli miniszter.

Forrás: Facebook/NovákKatalin2021. 11. 18. 10:45
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ez azt jelenti, hogyha dolgoznak, akkor több pénzt fognak hazavinni, tehát a nettó jövedelmük meg fog emelkedni. 

Most másfélszer akkor a fiatalok foglalkoztatottsága, mint 10 évvel ezt megelőzően. Ez tehát azt jelenti, hogy egyre több fiatal dolgozik, akár még a tanulmányai elvégzése mellett is

– hangsúlyozta Novák Katalin.

A családokért felelős tárca nélküli miniszter kiemelte, ezeket a fiatalokat szeretnénk azzal segíteni, hogy kevesebb adót kell fizetniük. 

Tehát személyi jövedelemadót jövő év január 1-től 25 év alatt egyáltalán nem kell fizetniük a bruttó nemzetgazdasági átlagbérig, ami most megközelítőleg 400 ezer forint. 

Eddig tehát adómentesek maradnak. 

Ez körülbelül 22 százalékos emelkedést jelent a nettó fizetésükben.

– Ezen keresztül is arra biztatjuk a fiatalokat, hogy dolgozzanak, ebből minél többet tudjanak félretenni, hogy aztán, amikor a családalapításra kerül a sor, akkor erre és a családtámogatásokra támaszkodva tudják elkezdeni valakivel a közös életüket 

– zárta szavait Novák Katalin tárca nélküli miniszter.

Az eredeti videót itt tekintheti meg: 

Borítókép: Novák Katalin (Facebook/képernyőfotó)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.