időjárás 27°C Mária 2022. augusztus 15.
logo

Novák Katalin: Szja-mentességet adunk a fiataloknak

Forrás: Facebook/NovákKatalin
2021.11.18. 10:45 2021.11.18. 13:18
Novák Katalin: Szja-mentességet adunk a fiataloknak

Jó hír a fiataloknak, hogy jövő év január 1-től a 25 év alattiaknak nem kell személyi jövedelmadót fizetniük – mondta hivatalos közösségi oldalán közzétett videójában a családokért felelős tárca nélküli miniszter.

Ez azt jelenti, hogyha dolgoznak, akkor több pénzt fognak hazavinni, tehát a nettó jövedelmük meg fog emelkedni. 

Most másfélszer akkor a fiatalok foglalkoztatottsága, mint 10 évvel ezt megelőzően. Ez tehát azt jelenti, hogy egyre több fiatal dolgozik, akár még a tanulmányai elvégzése mellett is

– hangsúlyozta Novák Katalin.

Példa nélküli adókedvezmények

Szinte nincs még egy olyan ország, ahol akkora segítséget kapnak a családok, mint hazánkban. A baloldali kormányzás idején a családi adókedvezményeket és az otthonteremtési támogatásokat is elsöpörték a megszorítások.

A családokért felelős tárca nélküli miniszter kiemelte, ezeket a fiatalokat szeretnénk azzal segíteni, hogy kevesebb adót kell fizetniük. 

Tehát személyi jövedelemadót jövő év január 1-től 25 év alatt egyáltalán nem kell fizetniük a bruttó nemzetgazdasági átlagbérig, ami most megközelítőleg 400 ezer forint. 

Eddig tehát adómentesek maradnak. 

Ez körülbelül 22 százalékos emelkedést jelent a nettó fizetésükben.

– Ezen keresztül is arra biztatjuk a fiatalokat, hogy dolgozzanak, ebből minél többet tudjanak félretenni, hogy aztán, amikor a családalapításra kerül a sor, akkor erre és a családtámogatásokra támaszkodva tudják elkezdeni valakivel a közös életüket 

– zárta szavait Novák Katalin tárca nélküli miniszter.

Az eredeti videót itt tekintheti meg: 

Borítókép: Novák Katalin (Facebook/képernyőfotó)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.