időjárás 1°C Natália 2021. December 9.
logo

Stabil határvédelem segít a migránsok visszaszorításában

Forrás: police.hu
2021.11.25. 07:53 2021.11.26. 15:26
Stabil határvédelem segít a migránsok visszaszorításában

A szolgálatot teljesítő rendőrök 2021. november 24-én összesen 229 határsértőt tartóztattak fel és 66 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben – adta hírül a Police.hu.

Bács-Kiskun megyében a rendőrök 7 esetben összesen 25 határsértőt tartóztattak fel Balotaszállás, Hercegszántó, Vaskút, Gara, Rém és Tompa közigazgatási területén.

Csongrád-Csanád megyében a járőrök 29 esetben összesen 154 határsértőt tartóztattak fel 

Szeged, Újszeged, Kübekháza, Ásotthalom, Szatymaz, Mórahalom, Kiszombor, Ruzsa, Csengele, Csanádalberti és Röszke közigazgatási területén.

Pest megyében 3 alkalommal, Vácnál és Szigetszentmiklóson 33; Baranya megyében, Szűrön 1; és Komárom-Esztergom megyében 1 esetben, Tatabánya közigazgatási területén 16 határsértőt tartóztattak fel.

A feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésük során szír, marokkói, afgán, pakisztáni, tunéziai, palesztin, líbiai, török és indiai állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták hitelt érdemlően igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Az elmúlt 24 órában 2 esetben Bács-Kiskun, 3 esetben Csongrád-Csanád megyében a rendőrök összesen 66 főt akadályoztak meg a hazánk területére történő illegális belépésben.

Magyarország területén az elmúlt 24 órában tiltott határátlépés miatt 11 embert fogtak el, és 4 esetben embercsempészés miatt indult büntetőeljárás – írja a Police.hu.

Borítókép: jogellenesen próbált meg bejutni az országba 17 határsértő Csongrád-Csanád megyében (Fotó:Police.hu)