Változik a széljárás Brüsszel migrációs politikájában?

Az USA-ban több autópályát is rasszistává nyilvánítottak, mivel ezek gyakorta szétválasztják a fehérek és a feketék által lakott városrészeket.

Forrás: KARC FM2021. 11. 26. 16:04
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Az a politika, amely kiszervezi az európai határok védelmét külső országoknak, megbukott. Nem bízhatjuk másra a határok védelmét, a védelem finanszírozásához az Európai Unió belső tagországainak is hozzá kell járulnia” – fogalmazott Koskovics Zoltán Az igazság órájában, az Alapjogokért Központ és a Karc FM közös műsorában. A legutóbbi adásban Kovács Attila, az Alapjogokért Központ projektvezetője és Koskovics Zoltán, az Alapjogokért Központ elemzője voltak Czirják Imre szerkesztő-műsorvezető vendégei, 

ahol szó esett az erősödő migrációs nyomásról, az Alapjogokért Központ családvédelmi konferenciájának fontosságáról, valamint arról is hogy az autópályák is lehetnek rasszisták.

A lengyel–belarusz határon fokozódó migrációs válsággal kapcsolatban Kovács Attila rámutatott: „kettős mérce mutatkozik atekintetben, hogy Lukasenka akciójáról hibrid háborúként beszélnek, azonban a nyílt társadalom hálózatához tartozó NGO-k ugyanígy hordják az uniós határra az illegális bevándorlókat, ezt ellenben senki nem tartja hibrid háborúnak.” 

A tömeges migráció szervezése emberiség ellen elkövetett bűncselekmény, és előbb-utóbb el kellene jutni oda, hogy ezt a nemzetközi közvélemény is így értékelje

– húzta alá Koskovics Zoltán.

„Amikor úgy fogalmazott az Európai Bizottság elnöke tavaly szeptemberben, hogy ha egy család az egyik tagállamban család, legyen család a másik tagállamban is az, valójában azt üzente, hogy Brüsszel egy kizárólag nemzeti hatáskörbe tartozó kérdésben kívánja ráerőltetni az akaratát a szuverén nemzetekre” – emelte ki Kovács Attila. „Egy ilyen európai uniós környezetben az Alapjogokért Központ is fontosnak tartja azt, hogy kiálljon a hagyományos családmodellért, hogy megmutassa, van alternatívája Európában a liberális családértelmezésnek. Ez az alternatíva pedig a hagyományos, konzervatív értékeken nyugvó családfelfogás” – tette hozzá. Ráadásul a látszat ellenére a konzervatív gondolkodás az uralkodó ma Európában, hiszen 

az Európa jövőjéről szóló konferencián is lényegesen nagyobb arányban születtek olyan vélemények, amelyek szembehelyezkedtek a brüsszeli bürokraták ideológiájával

– mutatott rá Koskovics Zoltán.

Az USA-ban több autópályát is rasszistává nyilvánítottak, mivel ezek az utak gyakorta szétválasztják a fehérek és a feketék által lakott városrészeket. Ezzel kapcsolatban Kovács Attila megjegyezte: „Nyugaton a történelmet a sarkából kifordítva szeretnék újraírni. Láthattuk, hogy szobrokat döntenek le, filmeket vesznek le a kínálatból csak azért, mert rasszizmust kiált valaki egy-egy jelenet kapcsán.” Koskovics Zoltán kiemelte, „ideológiai alapú őrületről van szó, mely egyre inkább hasonlít arra, ahogyan a bolsevikok rombolták szét a társadalmat és annak alapvető értékeit.”

A november 23-i adás itt hallgatható meg:

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.