Orbán Viktor: A Brüsszeli szabályokat vissza kell igazítani a valósághoz

A miniszterelnök a Kossuth Rádióban beszélt az Alkotmánybíróság mai döntésének fontosságáról.

Magyar Nemzet
2021. 12. 10. 13:11
null
(Borítókép: Orbán Viktor. Fotó: Fischer Zoltán / MTI)
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kiderült fehéren-feketén, mit akarnak a magyarok bevándorlás kérdésében, az pedig szemben áll az unió bevándorlási szabályaival

– jelentette ki Orbán Viktor péntek reggel a Kossuth Rádióban. Mint fogalmazott, ezért is lesz jelentős az Alkotmánybíróság mai döntése, mert ők a magyar emberekre esküdtek fel, nem pedig Brüsszel elképzeléseire. – Európában mindenhol van egy törésvonal a bevándorlás kérdésében – mondta Orbán Viktor. Úgy fogalmazott, erről az embereket eddig csak Magyarországon kérdezték meg. – Amit a magyarok akarnak, az olyasmi, ami az EU-s politikával szemben áll – tette hozzá. Orbán Viktor leszögezte:

nem a nemzetállamoknak kell igazodni a mára már életidegenné vált Brüsszeli szabályokhoz, hanem a Brüsszeli szabályokat kell visszaigazítani a valósághoz.  Mint részletezte, az Alkotmánybíróság döntése azt jelentheti, hogy a fizikai határzár mellé egy jogi határzárat is felhúz Európa. 

A miniszterelnök azt mondta, a nyugat-európaiak belevágtak egy nagy kísérletbe: ha összekeverik a muszlimokat a bennszülött keresztényekkel, úgy gondolják, abból valami jó dolog fog kisülni. Hozzátette: ő maga nem szeret emberekkel kísérletezni, szerinte ez veszélyes dolog, jelen helyzetben pedig életveszélyes. 

Terrorcselekmények történnek a hazádban, iszonyatos szociális kiadásokkal szembesülsz, ha gazdasági válság van, elveszítheted a munkádat

– sorolta a kockázatokat a miniszterelnök.  Azt is mondta, hogy az uniós szabályokat békeidőben hozták, de válsághelyzetben nem működnek.  Orbán Viktor a magyarok szellemiségéről azt mondta: „…ha a magyar azt érzékeli, hogy amit akar, az elé akadályt húztak elé Brüsszelben, nem lehalkítja a hangját, hanem feltekeri, és szeretne tiszta vizet önteni a pohárba. A lengyel is hasonló” – tette hozzá.

Borítókép: Orbán Viktor (Fotó: MTI/Fischer Zoltán)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.