Ötszázharmincezer adag AstraZeneca-oltóanyagot ad Bangladesnek Magyarország

Szijjártó Péter azt mondta, hogy Magyarország ezzel segít felgyorsítani a bangladesi oltási kampányt, és hozzájárul ahhoz, hogy az emberek a világnak azon táján is nagyobb biztonságban legyenek.

Forrás: MTI2021. 12. 22. 7:59
SZIJJÁRTÓ Péter
New York, 2021. szeptember 24. Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter felszólal az ENSZ-közgyûlés 76. ülésszakán a világszervezet New York-i székházában 2021. szeptember 23-án. MTI/EPA/AP/Pool/Mary Altaffer Fotó: Mary Altaffer
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szijjártó Péter külügyminiszter hangsúlyozta, hogy a magyarok Európa leggyorsabb oltási kampányát tudták megkezdeni tavasszal. Ennek köszönhetően az emberek életét és munkahelyét is biztonságba tudták helyezni.

Magyarországon sok millió vakcina található a raktárakban, ami lehetővé teszi, hogy mindenki megkapja az első, a második vagy akár a harmadik oltást is.

Ráadásul most tudunk segíteni másoknak is

– tette hozzá a miniszter.

Kiemelte: ez egy globális járvány, annál nagyobb biztonságban vagyunk, minél gyorsabban oltanak a világ többi országában is. Főleg azon államokban, ahol sokan élnek és ahonnan sokan utaznak Európába.

Ezért minden idők második legnagyobb vakcinasegítségét nyújtjuk, ezúttal Bangladesnek

–  tette hozzá a a külgazdasági és külügyminiszter.

Szijjártó Péter közölte, hogy a 160 millió lakosú Bangladessel Magyarországnak kifejezetten jó az együttműködése politikai, gazdasági és energetikai szempontból egyaránt.

Borítókép: Szijjártó Péter felszólal az ENSZ-közgyűlés 76. ülésszakán a világszervezet New York-i székházában 2021. szeptember 23-án (Fotó: MTI/EPA/AP/Pool/Mary Altaffer)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.