Hozzák nyilvánosságra az LMBTQ-párti állásfoglalás aláíróinak névsorát!

A Védett Társadalom Alapítvány közleményben szólította fel a Magyar Pszichiátriai Társaságot és a Magyar Pszichológiai Társaságot, hogy hozzák nyilvánosságra a gyermekvédelmi törvénnyel kapcsolatos állásfoglalás aláírónak neveit, valamint hivatkozzanak le minden olyan, a szexuális identitást és orientációt érintő állítást, amely a vitatott dokumentumban megjelent.

Forrás: Facebook2022. 02. 01. 15:51
null
Budapest, 2021. július 24. A 26. Budapest Pride résztvevõi vonulnak a Vámház körúton 2021. július 24-én. MTI/Koszticsák Szilárd Fotó: Koszticsák Szilárd
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

 A Védett Társadalom Alapítvány felháborítónak és aggasztónak tartja, hogy Magyarországon is gyakorlattá vált, hogy különböző szakmai szervezetekben egy marxista ihletettségű, LMBTQ-ideológiát erőltető kisebbség rákényszeríti az akaratát a normalitáspárti többségre

– hangsúlyozta a Magyar Pszichiátriai Társaság és a Magyar Pszichológiai Társaság nyilvános levelére reagálva a Védett Társadalom Alapítvány, miután a két szakmai szervezet úgy adott ki állásfoglalást a gyermekvédelmi törvényről, hogy az erről való egyeztetésből kihagyták a tagság és a vezetőség jelentős részét. 

Éppen ezért 

a civil szervezet felszólította a Magyar Pszichiátriai Társaságot és a Magyar Pszichológiai Társaságot, hogy hozzák nyilvánosságra azoknak a tagoknak a nevét, akik aláírták az állásfoglalást, továbbá tegyék nyilvánossá, hogy az milyen belső döntéshozatal eredményeképpen született.

 Emellett azt is elvárják, hogy

releváns, tudományos tanulmányokkal támasszanak alá és hivatkozzanak le minden olyan, a szexuális identitást és orientációt érintő állítást, amely a januári állásfoglalásban megjelent.

 A Védett Társadalom Alapítvány szerint a tudomány világában ez ugyancsak joggal várható el, főleg egy olyan témában, amelyben még Nyugaton sincs szakmai konszenzus vagy a tudományos-szakmai álláspont épp ellenkező előjelű, mint a politikailag motivált deklarációk. Ellenkező esetben – húzták alá – az állásfoglalás maga, ezáltal a nevezett társaságok tevékenysége a szakmaiság látszatát keltően megtévesztő, és további lépéseket tehet szükségessé, az állásfoglalás szabályszerűtlen meghozatala pedig jogi lépéseket vonhat maga után. 

Mint ismert, a Magyar Pszichiátriai Társaság, a Magyar Pszichológiai Társaság és a Magyar Szexuális Medicina Társaság közös szakmai állásfoglalást tett közzé a Facebookon, amelyben kijelentették:

 a gyermekvédelmi törvény kifejezetten veszélyezteti a fiatalok egy részének mentális egészségét, továbbá hangsúlyozták, hogy a heteroszexuális személyek, párok által felnevelt gyermekek közül éppen annyian válnak homoszexuálissá, leszbikussá, transzneművé (LMBTQ), mint a homoszexuális személyek, párok által felneveltekből. 

A nyilatkozatban tett állításokat a szakmai társaságok több jeles képviselője, valamint az Értékközpontú Pszichológusok Munkacsoportja is bírálta, jelezve, hogy a szervezeteken belül érdemi egyeztetés vagy vita nem előzte meg a dokumentum közzétételét. 

Borítókép: A 26. Budapest Pride résztvevői vonulnak a Vámház körúton (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.