Raffay Ernő: Márki-Zay Péter eszmetörténeti szempontból teljesen zavarodott állapotban van

A neves történész nem lepődött meg rajta, hogy a baloldal miniszterelnök-jelöltje ünnepnek nevezte Trianont.

2022. 02. 18. 18:24
null
Raffay Ernő Fotó: Arpad Kurucz
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az, hogy ez az úr konzervatívként liberálisnak vallja magát, logikusan következik, hogy Trianont ünnepnek nevezi. Látszik, hogy nem kötődik, hogy nem akar hozzá kötődni lelkileg. Megemlíti, mert jobbos embereknél esetleg szavazatokat szerezhet vele, de hát olyan eszmei zavarodottság jellemzi, hogy ezt el sem lehet mondani. Ez egy tragédia. Álláspontom szerint aki Trianont elfogadja, annak súlyos lelki defektusai vannak

– reagált lapunknak Raffay Ernő Márki-Zay Péter botrányos kijelentésére, amelyben a baloldal miniszterelnök-jelöltje párhuzamot vont Michael Jackson és Trianon között, ünnepnek nevezve nemzeti gyásznapunkat. A neves történész szerint a szivárványkoalíció miniszterelnök-jelöltje eszmetörténeti szempontból teljesen zavarodott állapotban van. Raffay Ernő úgy véli, azzal hogy Márki-Zay katolikusként a „szélsőliberálisokkal és a jobboldal árulóival elvtelen koalícióba lépett”, egyértelmű tette, hogy csak a hatalmat akarja megszerezni. A történész szerint nincs rosszabb egy magát konzervatív-liberálisnak nevező politikusnál. 

– Ha megnézem a gazdaságpolitikai nézeteit – közgazdász végzettségű emberről van szó –, abból egyértelműen kikövetkeztethető, hogy a jelenlegi rablókapitalizmust támogatja. Amikor egy SZDSZ-es gazdaságpolitikus vall ilyen nézeteket, azt mélységesen megértem, de amikor egy önmagát római katolikus konzervatívnak valló ember mondja ezeket, az a konzervatív ideológia totális elárulását jelenti. Ezek a nagy kérdések. 

Ehhez képest hogy Michael Jacksont és Trianont összekeveri, ez totális fogalomzavart jelent. Valamit akar mondani, valamivel ki akar tűnni, de láthatóan ez sem eszmetörténeti, sem történelmi szempontból nem jön össze neki

– zárta gondolatait Raffay Ernő.

Borítókép: Raffay Ernő (Fotó: Kurucz Árpád)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.