Sok száz millió forintból fejlesztik tovább Balatonalmádit

Jelentős útfelújítás mellett bölcsőde és multifunkciós csarnok is épül a Veszprém megyei városban.

2022. 02. 20. 7:34
Balatonalmádi multifunkciós csarnok látványterve Forrás: Balatonalmádi önkormányzat
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ötszázmillió forint kormányzati támogatásból, belügyminisztériumi forrásból jelentős fejlesztések valósulnak meg a Veszprém megyei Balatonalmádin, a központi segítséget Kontrát Károly, a tárca parlamenti államtitkára, a térség országgyűlési képviselője közreműködésével kapta meg az önkormányzat. Kepli Lajos polgármester elmondta: a támogatásnak köszönhetően régi álmuk valósulhat meg a balatonalmádiaknak, hiszen amellett, hogy 400 millió forintból megújulnak a belterületi utak, további 100 millió forintot kaptak egy multifunkciós csarnok tervezésére és a helyszín előkészítésére.

A tervek időközben elkészültek, amit a Kiss és Rusznák Építésziroda vezetője, Kiss Viktor alkotott meg. Korábban ők készítették el a Balatonalmádi Sportegyesület új sportpályájának a terveit is. A létesítmény önmagáért beszél

– fogalmazott Kepli Lajos (alsó képünkön).

A leendő multifunkciós csarnokban a tervek szerint 448 ülőhely lesz a lelátón, a parkoló pedig 72 személyautót és két buszt tud majd fogadni. A csarnokban a 20 méter széles és 40 méter hosszú pálya mellett két sportterem, illetve egy edzőterem és szauna is helyet kap, sőt a létesítmény köré egy 400 méteres futókört is terveztek. – A képviselő-testülettel együtt megismertük a terveket, reméljük, mihamarabb megvalósulhat a gyönyörű létesítmény az almádiak örömére – mutatott rá Kepli Lajos.

Fotó: Balatonalmádi önkormányzat

Balatonalmádi első embere kitért arra is, hogy az Európa Kulturális Fővárosa pályázatán 120 millió forintot nyertek. Ebből a nemrégiben megújult kolostorépület első és hátsó kertjét kívánják rendbe hozni. Itt a kertépítés mellett egy közösségi teret is kialakítanak, ahol rendezvényeket lehet majd tartani.

Emellett tavaly szeptember végén aláírták a bölcsőde kivitelezési szerződését, utána a munkálatok elkezdődtek, az intézményt várhatóan e hónap végén adják át. Az ötcsoportos, 66 fő befogadására, ellátására alkalmas intézményre 550 millió forint vissza nem térítendő támogatást kapott az önkormányzat az Európai Uniótól és a magyar államtól. Balatonalmádiban először lesz bölcsőde, ami azért is fontos, mert a településen egyre több gyerek születik.

– További jó hír, hogy kibővül a Györgyi Dénes Általános Iskola: a tetőszerkezet cseréjével együtt a falakat is megemelik, hogy beépíthető legyen a tetőtér, így nyolc új osztályteremmel és foglalkoztatóval bővül az intézmény. A kormány 158,5 millió forintot biztosít a bővítésre, ehhez az önkormányzat megszavazott további negyvenmillió forintot – tette hozzá a polgármester.

Borítókép: A multifunkciós csarnok látványterve (Forrás: Balatonalmádi önkormányzat)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.