Szentkirályi Alexandra: A február több millió magyar embernek hoz magasabb bért + videó

A kormányszóvivő szerint csak az idei béremelésekre 800 milliárd forintot fordít a kormány.

Forrás: Facebook2022. 02. 04. 12:11
Forrás: Képernyőkép/Facebook
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A február több millió magyar embernek hoz magasabb bért, hiszen ezekben a napokban kezdődik az idei első emelt bérek kifizetése a közszférában és a versenyszférában is – írta a kormányszóvivő a legújabb posztjában.

Szentkirályi Alexandra a közösségi oldalán megjelent videójában elmondta, hogy 21 százalékkal emelkedik az ápolók és mentőápolók, 20 százalékkal pedig a szociális dolgozók és a kulturális területen tevékenykedők bére, ezenkívül magasabb fizetést kapnak a rendvédelemben és a köznevelésben dolgozók is.

A közszférában 2010 óta zajlanak az átfogó béremelési programok, csak az idei béremelésekre 800 milliárd forintot fordítunk

– emelte ki.

A kormányszóvivő hozzátette,

nem csak a közszférában, a versenyszférában is ösztönözzük a béremeléseket.

A minimálbér és a szakmunkás-minimálbér emelése egymillió munkavállalónak jelent magasabb fizetést.

Hangsúlyozta: a béremelések mellett az is emeli a jövedelmet, hogy a dolgozó szülők ezekben a napokban családi adó-visszatérítést kapnak.

A béremelésekhez és az adócsökkentéshez szükséges több ezer milliárd forintot a kormány sikeres gazdaságpolitikája termeli ki – fűzte hozzá.

Április 3-án arról is szavazunk, hogy folytatjuk a béremelések és adócsökkentések politikáját, vagy visszatérünk a Gyurcsány–Bajnai-korszakhoz, amikor tömegével veszítették el állásukat a magyar emberek, agyonadóztatták őket és befagyasztották a béreket 

– zárta gondolatait a szóvivő.

Borítókép: Szentkirályi Alexandra (Forrás: Képernyőkép/Facebook)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.