Az ország és gyermekeink jövője a tét a vasárnapi választáson

„Előremenjünk, ne hátra, és ne engedjük vissza a hatalomba azokat, akik egyszer már a csőd szélére taszították, most pedig háborúba sodornák Magyarországot” – fogalmazott Párkányi Eszter Az igazság órájában, az Alapjogokért Központ és a Karc FM közös műsorában. A legutóbbi adásban Párkányi Eszter, az Alapjogokért Központ elemzője és Szilvay Gergely, a Mandiner főmunkatársa voltak Czirják Imre szerkesztő-műsorvezető vendégei, ahol szó esett az április 3-i országgyűlési választás tétjéről, a gyermekvédelmi népszavazás fontosságáról, valamint az Alapjogokért Központ gondozásában megjelenő Bolond lyukból című könyvről.

Forrás: Karc FM2022. 03. 30. 17:23
null
Csíkszereda, 2022. március 29. Leadja az április 3-i magyarországi országgyûlési választások levélszavazatát egy nõ Magyarország csíkszeredai fõkonzulátusán 2022. március 29-én. Levélszavazásra a magyarországi lakcímmel nem rendelkezõ magyar állampolgárok jogosultak. MTI/Veres Nándor Fotó: Veres Nándor
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az utóbbi hetek történéseire reflektálva Szilvay Gergely úgy fogalmazott, hogy 

a háború gyakorlatilag minden eddigi kampánytémát elsodort. Azonban a béke és biztonság garantálása mellett azt sem szabad elfelejtenünk, hogy 12 éve fejlődik az ország gazdaságilag, és a Gyurcsány–Bajnai-korszakban elveszített önbecsülésünket is visszaszereztük.

A vasárnapi választás során arról döntünk, hogy megvédjük az elért eredményeinket vagy újra átadjuk magunkat annak a baloldalnak a kezébe, amely minden eddig felépített sikerünket egy szempillantás alatt lerombolná

 – tette hozzá az újságíró.

Az Alapjogokért Központ legfrissebb kutatása szerint míg Orbán Viktor miniszterelnök népszerűsége az utóbbi 18 hétben rendre 50 százalék felett volt, addig Márki-Zay Péteré 21–29 százalék között mozgott az aktív szavazók körében. 

A kedvező közvélemény-kutatásokkal kapcsolatban azonban Párkányi Eszter emlékeztett, hogy 

tény, hogy nagyon jól állnak a kormánypártok, de ez nem jelenti azt, hogy megnyertük a választást. Ezért arra buzdítunk mindenkit, hogy menjen el szavazni április 3-án, és álljunk ki közösen szavazatunkkal a jobboldali kormányzás és a gyermekvédelem mellett.

A gyermekvédelmi népszavazás szükségességéről Párkányi Eszter úgy fogalmazott, hogy 

„az ellenzék ma ugyanúgy álproblémának kiáltja ki a gyermekeket veszélyeztető LMBTQ-propagandát, ahogyan tette azt a migrációs válság veszélyeivel kapcsolatban is.”

Az elemző kiemelte: 

a konzervatív oldal úgy gondolja, hagyni kell, hogy a gyermekek minél tovább ártatlanok maradjanak, és ne szembesüljenek olyan dolgokkal, amelyek a lelki fejlődésüket negatív irányba befolyásolhatják. Ezzel szemben akik ellenzik és bojkottálják a gyermekvédelmi népszavazást, azok szerint rendben van az, hogy a gyermekek már hároméves korunkban megismerkednek a szexualitással.

 Szilvay Gergely hozzátette, 

a szexuális felvilágosítás 13-14 éves korban adekvát és egészséges. Az erőszakos genderpropaganda álharcosainak azonban az a taktikája, hogy a popkultúra eszközeit felhasználva – filmeken, sztárokon, valamint a közösségi médián keresztül – törnek be az otthonokba és rontják meg idő előtt a kiskorú, még nagyon pici gyermekeket.

Jövő héten jelenik meg az Alapjogokért Központ gondozásában a Bolond lyukból – A polkorrekt őrület szemléje című könyv. Szilvay Gergely ennek kapcsán elmondta, hogy 

ha valaki kezébe veszi ezt a kötetet, hamar megbizonyosodhat arról, hogy a genderideológia széles körű térnyerése korántsem mondvacsinált, hanem nagyon is valós veszélyekkel fenyeget.Párkányi Eszter szerint 

„2022-ben ott tart a világ, hogy az abnormalitás vált a normalitássá, ahol ha valaki fehérnek születik, azt automatikusan rasszistának, aki pedig férfinak születik, az automatikusan elnyomónak titulálják.”

Az elemző hozzáfűzte, hogy 

a politikai korrektség úgy működik, mint egy totalitárius ideológia: megvannak a dogmái, amiket nem lehet megkérdőjelezni. Megmondják, hogy mit és hogyan lehet gondolni – teljesen leuralva a gondolkodást. Többek közt ezeknek a nyugati neoliberális folyamatoknak kell határt szabnunk Magyarországon április 3-án

– húzta alá Szilvay Gergely.

A március 29-i adást itt hallgathatják meg:

Borítókép: Leadja az április 3-i magyarországi országgyűlési választások levélszavazatát egy nő Magyarország csíkszeredai főkonzulátusán 2022. március 29-én (Fotó: MTI/Veres Nándor)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.