Ficsak: Történelmi jelentőségű a mai nap hazánk életében

A Fiatal Családosok Klubja üdvözli Novák Katalin államfővé választását, aki elsőként testesítheti meg nőként a nemzet egységét.

Magyar Nemzet
2022. 03. 10. 13:52
Fotó: Novák Katalin Forrás: Facebook
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A mai nap történelmi jelentőségű hazánk életében és a magyar családok, magyar nők, édesanyák, nagymamák érdekképviseletének tekintetében. Az Országgyűlés ugyanis ma 137 szavazattal megválasztotta köztársasági elnöknek Novák Katalint, aki elsőként testesítheti meg nőként a nemzet egységét 

– olvasható a Fiatal Családosok Klubjának közleményében.

Mint írják, a szervezet a magyar családok és a gyermeket nevelő nők érdekképviseleti szervezete. Céljuk, hogy a magyar társadalom a gyermeket nevelő családok speciális igényeit ismerje el, a családbarát szemlélet erősödjön, és hogy a női létből fakadó, anyasággal és munkával kapcsolatos szerepkonfliktusokat segítsen hatékonyan feloldani. „Ezért lobbizunk a politikai döntéshozók, a gazdasági és kulturális élet szereplői között és ezért keresünk céljaink mentén együttműködést más civil szervezetekkel” – fogalmaznak. Hozzáteszik: egyik legfőbb törekvésük, hogy az anyasággal kapcsolatos kihívásaikban támogassuk a nőket, és segítsük az életszakaszonként változó fókuszú, családi és munkahelyi hivatásukban való kiteljesedésüket. 

Novák Katalin maga is háromgyermekes édesanya, aki hosszú évek kemény és kitartó munkájával, egyedülálló eredményességgel képviselte a magyar családok és a magyar nők érdekeit a kormányzatban. Ígérete szerint e nemzetünk sorsát alapvetően befolyásoló, felelősségteljes munkát – immár egy más szerepkörben – államfőként is folytatja majd.

A Ficsak szerint Novák Katalin eddigi kormányzati munkája nyomán jóval könnyebb ma gyermeket nevelni, mint nagyszabású családpolitikai reformja előtt, hiszen a gyermekvállalás anyagi terhei jelentős mértékű kompenzációt nyertek a családtámogatások szélesítésével, és a nők választási lehetőségei is nagyban bővültek: egyénre szabottan, életszakaszonként változtatva lehet immár a családanyai és a szakmai, hivatásbeli feladatokra koncentrálni. Ebből is fakad, hogy a demográfiai mutatók javultak, miközben jelentősen nőtt a női foglalkoztatottak száma. A család és munka összehangolásában, a választási lehetőségekben ma jóval nagyobb a rugalmasság, mint valaha.

„Egyesületünk mindezek miatt is szívből gratulál Novák Katalinnak, az első magyar női államfőnek, akivel korábbi hatékony együttműködésünket e minőségében is szeretnénk folytatni” – olvasható a közleményben.

Felelősségteljes munkájához, a magyar nemzet, s benne a magyar nők, a magyar családok érdekeinek további hatékony képviseletéhez kívánunk sok erőt és jó egészséget! – zárul a közlemény, amelyet Király Nóra, a Ficsak alapítója írt alá.

Borítókép: Novák Katalin, Magyarország köztársasági elnöke. Fotó: Novák Katalin Facebook-oldala.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.