Élő közvetítés
Anglia
ÉLŐ
Svájc

Gyurcsány halálba küldené a magyarokat

Pocsék embernek nevezte a baloldal vezére azokat, akik nem hajlandók belesodorni hazánkat a háborúba. Kocsis Máté szerint életveszélyes, amit Gyurcsány képvisel.

Mediaworks-Hírcentrum
2022. 03. 25. 12:23
GYURCSÁNY Ferenc
Budapest, 2021. szeptember 20. Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció frakcióvezetõje felszólal az Országgyûlés õszi idõszakának nyitóülésén 2021. szeptember 20-án. MTI/Koszticsák Szilárd Fotó: Koszticsák Szilárd
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Gyurcsány Ferenc a mai Facebook-bejegyzésében odáig ment a háborús hangulatkeltésben, hogy feláldozná a magyar nemzetet az ukrajnai konfliktusban. A baloldal vezére Zelenszkij ukrán elnöknek a magyar kormányfőhöz intézett provokatív követelése és Orbán Viktor erre adott elutasító válasza kapcsán úgy fogalmazott a közösségi oldalán:

Pocsék ember leszel, vagy meghalsz. Melyiket választanátok? Orbán ezt a választást hagyja a hazának, neked. Elfordítjuk fejünket ezrek, milliók halálától, meggyalázásától, mert ha nem, ha segítünk, akkor magunkra vonzzuk a sátán bosszúját és mi magunk fogunk halni – állítja. Orbán szerint életünk ára a bűnbeesés. Az élethez sz…r alakká kell válnunk – mondja. Meg se próbál más utat ajánlani a nemzetnek.

Gyurcsány szerint tehát „pocsék ember, sz…r alak” minden magyar, aki nem hajlandó meghalni Ukrajnáért. A DK-elnök ezzel csúcsra járatta a háború kezdete óta zajló baloldali háborús uszítást, amivel magyar emberek életét veszélyeztetnék.

A Fidesz frakcióvezetője, Kocsis Máté – szintén a közösségi oldalán – így reagált Gyurcsány szavaira:

Nem, nem és nem! Nem keveredhetünk bele a háborúba! Gyurcsány úr! Ne kérje, ne tegyen ilyen nyomást a magyarokra! Nem, nem válunk „sz…r alakká” – ahogy mondja –, és nem leszünk gyávák, erkölcstelenek, ha ki akarunk maradni két másik ország konfliktusából. Amit mond, nagy tétű dolog, nagy ár van ráfüggesztve. Sokkal nagyobb, mint egy hétköznapi politikai vitára. Életveszélyes, amiért maga biztosan nem fogja vállalni a felelősséget.

Borítókép: Gyurcsány Ferenc, a DK frakcióvezetője felszólal az Országgyűlés őszi időszakának nyitóülésén 2021. szeptember 20-án (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.