időjárás 17°C Gellért , Mercédesz 2022. szeptember 24.
logo

Két zsidó szervezet is felszólalt Jobbik-ügyben: nem akarnak nácikat látni a parlamentben

Forrás: Sajtóközlemény
2022.03.22. 19:47 2022.03.22. 20:41
Két zsidó szervezet is felszólalt Jobbik-ügyben: nem akarnak nácikat látni a parlamentben

A Duna–Ipoly–Galga Holokauszt Kutató-Oktatóközpont és a Váci Zsidó Hitközség a leghatározottabban tiltakozik a nácik parlamentbe juttatása miatt.

Az alábbiakban a Duna–Ipoly–Galga Holokauszt Kutató-Oktatóközpont és a Váci Zsidó Hitközség közös sajtóközleményét közöljük:

Úgy látszik, hogy nem volt elég a nácik által a XX. századot lángba borító, gyilkos fajgyűlölő, antiszemita eszmék alapján végrehajtott tömeggyilkosságból, amit a szabad világban mindenhol elítélnek és minden eszközzel tiltanak, hazánkban is.

Erőteljesen újratermelődnek a magyar közéletben is a neonáci fasiszta felhangú cselekmények, olyannyira, hogy az ellenzéki összefogás mítosza alatt a parlamentbe való bekerülésük is biztosnak látszik.

Szilágyi György, a Jobbik alelnöke nem átall együttműködni, összefogni a hírhedt Árja Testvériség nevű börtöntöltelék, náci bűnszövetséggel, amely a náci hajviseletről és a horogkereszt tetoválásáról azt állítja, hogy azok nem náci jelképek.

Aki a Márki-Zay Péter vezette listán előkelő helyen szerepel, mert ott fasisztákat és kommunistákat külön-külön kezelnek, vagy éppen Z. Kárpát Dániel, aki nyíltan vállal fasiszta ideológiai megnyilvánulásokat, melyen már az Egyesült Államokban is megbotránkoznak. Nyilvános helyen náci karlendítést mutatott be, közben jót nevetett, ő a baloldali összefogás 9. biztos bejutó helyén indulhat az országgyűlési képviselői választásokon.

Követeljük, hogy mindkét személyt töröljék a listákról!  A magyar parlamentbe ne kerüljenek be nyílt fasiszta eszméket valló és terjesztő személyek.

„Egyébként nem kívánunk beleavatkozni a választási küzdelmekbe, de a fasizmus újraéledésének veszélyére kötelességünk felhívni a társadalom figyelmét” – olvasható a közleményben, melyet Turai János, a Duna–Ipoly–Galga Holokauszt Kutató-oktatóközpont alapítója, a Váci Zsidó Hitközség elnöke jegyez.

Borítókép: Jakab Péter frakcióvezető, a Jobbik újonnan megválasztott elnöke beszél a párt budapesti tisztújító kongresszusát követő sajtótájékoztatón a Dürer Rendezvényházban 2020. január 25-én. Mellette balról jobbra Ander Balázs és Szilágyi György alelnök, Szabó Gábor választmányi elnök, Z. Kárpát Dániel és Potocskáné Kőrösi Anita alelnökök, Gyöngyösi Márton elnökhelyettes, valamint Lukács László és Dudás Róbert alelnökök. (Fotó: MTI/Soós Lajos)

Nácik a baloldalon

Félrenézett a baloldal a botrányos Z. Kárpát Dániel ügyben + videó

A dosszié összes cikke
Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.