Luxusélet New Yorkban a budapestiek pénzén

Így dőzsöl az újabb Gyurcsány-fióka. Havi közel egymillió forint közpénzzel járul hozzá a főváros Karácsony Gergely barátja, Korányi Dávid New York-i luxuséletéhez. Aki nagy néha, mondhatni, csak „kiruccan” Magyarországra, amúgy New Yorkban él, akár egy gondtalan milliomos.

Forrás: Metropol.hu2022. 03. 02. 8:49
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Karácsony Gergely embere, Korányi Dávid New York egyik legelegánsabb negyedében, egy luxus-felhőkarcolóban lakik: a Metropol információ szerint egy olyan penthouse-lakásban, amelynek a bérleti díja havi minimum 6100 dollár (közel kétmillió forint).

Korányi a lehető legkényelmesebb életet éli, sokszor napokig ki sem jön a luxuslakásból, és nemegyszer el is dicsekedett már ezzel a közösségi médiában.

Korányi Dávid leugrott egy kávéért New York-i luxusotthonából (Forrás: képernyőfotó/Metropol)

Őt is Gyurcsány indította el a pályán

Korányi Dávid is egyértelműen Gyurcsány-fióka, politikai karrierjét még Gyurcsány Ferenc miniszterelnöksége alatt kezdte az MSZP-ben, hogy aztán Bajnai Gordon egyengesse tovább a pályafutását. Afféle politikai inasként szolgálta Bajnait, aki még az ENSZ egyik közgyűlésére is magával vitte. Ott ült közvetlen mögötte – idézi fel a Metropol.

Mindezek után Karácsony Gergely vette át Korányi futtatását. Gyurcsány és Bajnai kérésére azonnal felvette a fővárosi tanácsadók kényelmes megélhetést biztosító listájára, akárcsak Dobrev Klára barátnőjét, az újságíró Kálmán Olgát.

Ráadásul Korányi munkaszerződésében még azt sem írták elő, hogy ezért a pénzért mennyi időt kell Budapesten töltenie. Így maradt a kényelmes luxusélet New Yorkban, a nemrég épült 55 emeletes felhőkarcolóban.

Nem csoda, hogy Korányi, aki egy idő óta Karácsony Gergely személyes jó barátjának hívja magát, hetente legfeljebb egyszer-kétszer megy csak le az utcára – írják.

Ő fordított Karácsony Gergelynek

Karácsony Gergely egy alkalommal magához rendelte Münchenbe egy biztonságpolitikai konferenciára, ahol a főpolgármester ismét bebizonyította, hogy más résztvevőkkel ellentétben nem tud angolul.

A videón látható és hallható, hogy Karácsony az egyetlen, aki mindig az anyanyelvén beszél, és állandóan fordítani kell neki – mindenki más angolul tárgyal.

Soros-szervezeteknek is dolgozik

Korányi, miközben ki se nagyon mozdul a New York-i luxuslakásból, igazi álláshalmozó, a fővárosi havi egymilliós kamumegbízatás mellett jut még ideje számos más szervezetben is „dolgozni”. Ezek jelentős része, talán nem meglepő módon, Soros Györgyhöz köthető. A Pozsonyban székelő Globsecnél stratégiai tanácsadó, a szervezetet a Soroshoz nevével fémjelzett Nyílt Társadalom Alapítvány támogatja. Energiadiplomáciai vezető munkatárs a szintén Soros által támogatott, Washingtonban székelő Atlantic Councilnál.

Tagja az ECFR-nek, az European Council of Foreign Relations páneurópai agytrösztnek, amit a Soroshoz köthető Open Society Found alapított, és óraadó tanár volt azon a John Hopkins Egyetemen, ami igazi gyűjtőhelye a Soros-híveknek – sorolja a Metropol.

Forrás: képernyőfotó/Metropol

 

Neve az ECR listáján a magyar tagok között együtt szerepel Soros György fiával, Alexszal, és persze nem meglepő az sem, hogy társai között ott találjuk Bajnai Gordon mellett Gyurcsány egyéb fiókáit: Ficsor Ádámot és Dessewffy Tibort is.

Az eredeti cikk ITT érhető el.

Borítókép: Ilyen körülmények között tengeti mindennapjait Gyurcsány és Karácsony embere (Forrás: képernyőfotó/Metropol)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.