Több mint félmilliárd forint felajánlás érkezett a kormány segélyakciójához

Soltész Miklós elmondta: 540 millió forint felajánlás érkezett eddig a Híd Kárpátaljáért segélyprogramon keresztül.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2022. 03. 06. 13:19
null
Soltész Miklós Miniszterelnökség Egyházi és Nemzetiségi Kapcsolatokért Felelős Államtitkár 20210928 Budapest Fotó Bach Máté Magyar Nemzet Fotó: BACHPEKARYMATE
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Vasárnap reggelig 540 millió forint felajánlás érkezett az orosz-ukrán háború kitörése után a kormány által indított Híd Kárpátaljáért segélyprogramon keresztül

– jelentette be a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára vasárnap a Kossuth rádióban.

Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára, a Karitatív Tanács elnöke a Vasárnapi újság című műsorban

köszönetet mondott a 1357-es nemzeti adományvonalon és a 11711711-22222222-es bankszámlaszámon adományt felajánlóknak,

egyúttal hangsúlyozta: továbbra is várják a pénzbeli és szálláshely-felajánlásokat, a tartós élelmiszereket, valamint az önkéntesnek jelentkezéseket.

Közölte, a karitatív szervezetek a határ menti településeken és a budapesti pályaudvarokon kialakított segítőpontokon eddig több mint 59 ezer embernek nyújtottak támogatást mintegy kétszázmillió forint értékben.

Az államtitkár emlékeztetett arra is, hogy

a kormány első lépésben hatszázmillió forintot, majd további 1,3 milliárd forintot különített el arra, hogy közvetlen segítséget juttasson el Kárpátaljára, sőt azon túlra is.

Soltész Miklós arra kérte a magyar baloldali ellenzéket, hogy „ne játszanak a tűzzel, ne akarjanak fegyverszállítást, ne akarjanak katonákat, ne akarjanak minket magyarokat is belesodorni a háborúba, elég tragédia van Ukrajnában”.

A Karitatív Tanács elnöke úgy fogalmazott, óriási bűnt követ el a kárpátaljai magyarokkal szemben az, aki „úgy nyilatkozik, hogy ebben nekünk tevőlegesen részt kell vennünk”. Soltész Miklós hangsúlyozta, hogy

a jelenlegi helyzetben kitartásra, türelemre és szeretetre lesz szükség.

Borítókép: Soltész Miklós államtitkár (Fotó: Bach Máté)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.