Gulyás Gergely: Híd Kárpátaljáért mottóval segélyakciót indít a kormány + videó

A Miniszterelnökséget vezető miniszter elmondta, hogy segíteni szeretnének a kárpátaljaiaknak.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2022. 02. 25. 19:57
TRÓCSÁNYI László; GULYÁS Gergely
Beiktatták a Károli Gáspár Református Egyetem új rektorát, Trócsányi Lászlót Fotó: MTI/Máthé Zoltán Forrás: MTI
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Híd Kárpátaljáért mottóval segélyakciót indít a magyar kormány 

– jelentette be Gulyás Gergely. A Miniszterelnökséget vezető miniszter hozzátette: „Látjuk, hogy a civil világban is nagy a segítségnyújtásra vonatkozó akarat és szándék, a kormány ezt koordinálni fogja és állami forrásokból is hozzájárulunk ahhoz, hogy elsősorban a kárpátaljai magyarság, de mindenki, aki az életéért fut Ukrajnából, segítséget kaphasson”.

Továbbá Gulyás kiemelte, hogy Magyarország az első biztonságos ország, és kétszázezer magyar él Kárpátalján, ezért segélyakciót készítenek elő, amit a kormányon belül Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő fog koordinálni.

– A Híd Kárpátaljáért segélyprogram elindításával szeretnének segíteni azoknak, akik ott vannak, ott maradtak, ott kellett hogy maradjanak 

– fejtette ki a miniszter, hangsúlyozva: természetesen be kell fogadni azokat, akik magyarként menedékre szorulnak, vagy akik menekültstátuszra jogosultak Magyarországon. 

Továbbá rögzítette, hogy minden segítséget meg fognak adni az érintett magyarországi településeknek, emellett karitatív szervezetek is jelentkeztek, ezt a munkát is koordinálni kell.

– A kormány nagyon rövid időn belül közzé fogja tenni azokat az adománygyűjtő vonalakat és lehetőségeket, amelyeket a központi koordináció keretében azok a szervezetek fognak működtetni, amelyek közvetlenül segítséget tudnak nyújtani az Ukrajnából érkezőknek vagy a Kárpátalján maradó magyaroknak – húzta alá Gulyás Gergely.

Borítókép: Gulyás Gergely (Fotó: MTI/Máthé Zoltán)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.