A baloldal elvtelenül, csak a hatalomért állt össze

Minden idők legjobb választási eredményét érte el a Fidesz, amely történelmi sikernek is tekinthető - mondta a miniszterelnök.

2022. 04. 06. 15:56
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A mostani sajtótájékoztató politikai alapszabályt tör meg, mert általában a vesztesek szoktak sajtótájékoztatót tartani

– kezdte mai nemzetközi sajtótájékoztatóját a miniszterelnök. Az Orbán Viktor által vezetett pártszövetség a hétvégén újabb kétharmados választási győzelmet aratott, és a kormányfő úgy érzi, hogy az a helyes, ha rendelkezésre áll a sajtó munkatársai számára. Orbán Viktor megköszönte az állampolgároknak a kitüntető bizalmat. 

Elmondta, 

minden idők legjobb választási eredményét érte el a Fidesz, amely történelmi sikernek is tekinthető, 

mandátumban ez a parlamenti helyek több mint kétharmadát jelenti. A kormányfő szerint három tényezőnek köszönhető a győzelem, 

az első, hogy a magyarok békét akarnak és arra szavaztak, aki nagyobb garanciát jelent ebből a szempontból. 

Emlékeztetett, a békemissziót már a háború előtt megkezdte a kormány február elején, amikor a miniszterelnök Moszkvába utazott tárgyalni. Évértékelője után most is hangsúlyozta, hogy hazánknak háború esetén ragaszkodnia kell a békéhez. 

– Magyarország egy sikeres ország, Európa két legsikeresebb országát ma úgy hívják, hogy Lengyelország és Magyarország 

– szögezte le a miniszterelnök a választási győzelem második okaként. – Magas gazdasági növekedés, alacsony munkanélküliség és számos családtámogatás jellemzi ezt a két országot, valamint a legnagyobb adócsökkentés is ezekben az országokban van – sorolta. 

Harmadik körülményként említette Orbán Viktor a baloldal kudarca kapcsán, hogy

a baloldal elvtelenül, csak a hatalomért állt össze, 

ezért magában csak „hatalomért koalíciónak” nevezte őket. Mint mondta, 

ez tiszteletlenség a választókkal szemben.

– Nem érdekelte őket a múlt, a programok, az eszmék, csak az érdekelte őket, hogy hogyan lehet megnyerni a választást, ami a választók szempontjából csak lenézésnek, tiszteletlenségnek értékelhető – fogalmazott. 

– A választás az emberekről szól, aki ezt elfelejti és csak a hideg számítás és sértegetés a programja, nem lehet más a vége, csak bukás – véli Orbán Viktor. 

Szerinte 

a Fidesz ezzel szemben a szív és szenvedély programját képviselte. 

Emlékeztetett, hogy a legsúlyosabb lenézése a választóknak az volt, amikor el is ismerték, hogy a hatalomért még az is megengedhető, hogy a fasiszták és kommunisták is beálljanak mögéjük.

– A választásokon győztes pártoknak a víziója változatlan, abban hiszünk, hogy egész Európában reneszánsza lesz világértelmezésüknek

– jelentette ki.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.