Csongrád-Csanád megyében csaknem 150 illegális migránst kellett megállítani

A szolgálatot teljesítő rendőrök április 5-én összesen 210 határsértőt tartóztattak fel és 195 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben – közölte a rendőrség hivatalos oldala.

Forrás: Police.hu2022. 04. 06. 7:42
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.
  • Bács-Kiskun megyében a rendőrök 11 esetben összesen 49 határsértőt tartóztattak fel Csikéria, Hóduna, Kelebia, Petőfiszállás, Újmohács és Vaskút közigazgatási területén.
  • Csongrád-Csanád megyében a járőrök húsz esetben összesen 145 határsértőt tartóztattak fel Ásotthalom, Kiszombor, Pusztaszer, Röszke, Ruzsa, Szatymaz, Szeged és Szeged-Szőreg közigazgatási területén.
  • Győr-Moson-Sopron megyében egy esetben 16 határsértőt tartóztattak fel Fertőd közigazgatási területén.

A feltartóztatott migránsok ellenőrzésük során afgán, egyiptomi, indiai, jemeni, koszovói, líbiai, marokkói, pakisztáni, palesztin, szír, szomáliai, török és tunéziai állampolgárnak vallották magukat. Személyazonosságukat, magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták igazolni. A rendőrök visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Az elmúlt napon 13 esetben összesen 195 főt akadályoztak meg a rendőrök a hazánk területére történő illegális belépésben. Bács-Kiskun megyében hét esetben hatvan személyt, míg Csongrád-Csanád megyében hat esetben 135 főt. Embercsempészés miatt egy fővel, míg közokirat-hamisítás miatt három fővel szemben indult büntetőeljárás – olvasható a Police.hu-n.

Borítókép: Migránsok Katymárnál (Fotó: Police.hu)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.