Egyre népszerűbb a MaTech

A Városmajori Gimnázium, illetve a Révai Miklós Gimnázium és Kollégium csapata nyerte a Klebelsberg Központ és a Dunaújvárosi Egyetem által szervezett országos digitális matematikaversenyt. A MaTech4 kreatív matematikaverseny döntőjében 12 csapat mérte össze tudását, középpontba helyezve a kreativitást, a digitális eszközhasználatot, a kooperációt és a problémamegoldó gondolkodást.

Magyar Nemzet
2022. 04. 13. 13:54
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A döntőben kreatív, digitális eszközhasználaton alapuló feladatokat kellett a versenyzőknek megoldaniuk, amik szóbeli, írásbeli és gyakorlati részekből álltak. A zsűri nagy hangsúlyt helyezett a gyakorlati feladatokra adott válaszokra, a megoldásban megmutatkozó kreativitásra, a csapatmunkára és az előadói készségre. 

Hajnal Gabriella, a Klebelsberg Központ elnöke köszöntőjében elmondta, hogy amikor négy éve elindították a versenysorozatot, nem is számítottak rá, hogy ennyire népszerű lesz.Az elmúlt évek tapasztalatai, valamint az idei évben jelentkezett csapatok magas száma azonban azt igazolja, hogy komoly érdeklődés mutatkozik a megszokottól eltérő tartalmú, fiatalos hangvételű, a digitális világ lehetőségeivel élő megmérettetés iránt. Szerencsére sok diák érzi úgy, hogy a matematika a legszebb tantárgy – mondta az elnök.

Rajcsányi-Molnár Mónika, a Dunaújvárosi Egyetem intézményfejlesztési és általános rektorhelyettese hangsúlyozta, hogy a verseny újszerűségéhez hozzájárulnak a diákoktól kapott visszajelzések, a diákok előadásai pedig bizonyították, hogy a matematika tantárgynak is lehetnek kreatív megközelítései.

A Klebelsberg Központ elkötelezett a szakmai innovációk támogatásában, a XXI. századi oktatási környezet megteremtésében. Ennek érdekében indította el ismételten a MaTech4 versenyt, hogy az okoseszközök nyújtotta módszertani lehetőségeket minél szélesebb körben terjessze, ötvözve az élményalapú tanulással. A 457 csapat közül került ki az a hat-hat, amely az első és második (online módon megtartott) fordulóban nyújtott teljesítményük  alapján vívta ki a döntőbe jutás lehetőségét. A speciális matematika tagozatos intézmények közül a Városmajori Gimnázium, a Budaörsi Illyés Gyula Gimnázium és Szakgimnázium, illetve a Városmajori Gimnázium másik csapata ért el helyezést. Az általános tantervű intézmények közül a Révai Miklós Gimnázium és Kollégium, a Zalaegerszegi Zrínyi Miklós Gimnázium és a székesfehérvári Ciszterci Szent István Gimnázium csapata nyert. Az első három helyezett csapat iPad és iPad Pro táblagépeket, a hozzájuk tartozó kiegészítőket, illetve okosórákat kapott.

Borítókép: Illusztráció (Facebook/matechverseny)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.