Gy. Németh Erzsébet is beintett Hadházynak

Leszólta a bojkottjavaslatot Gy. Németh Erzsébet, aki DK-s politikustársaival együtt veszi át a mandátumát.

2022. 04. 22. 13:01
GY. NÉMETH Erzsébet
Budapest, 2021. november 18. Gy. Németh Erzsébet humán területekért felelõs fõpolgármester-helyettes a Fõvárosi Állat- és Növénykert tízhetes perzsaleopárd-kölykeit bemutató sajtótájékoztatón 2021. november 18-án. MTI/Kovács Attila Fotó: Kovács Attila
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ellenzéki győzelemre készültünk – állította Gy. Németh Erzsébet a Népszavának adott interjújában. A budapesti alpolgármesteri posztot az országgyűlési mandátumért maga mögött hagyó DK-s politikus többek közt arról beszélt, feladatuk a jövőben főként az lesz, hogy a Parlamenten kívül mutassák be, mi folyik odabent.

Arra a Hadházy Ákos által tett javaslatra, miszerint az ellenzék ne vegye fel mandátumát és bojkottálja az alakuló ülést, Gy. Németh Erzsébet úgy reagált, „furcsa játék ez”. 

– Ahhoz képest, hogy bojkottra készülnek, a momentumosok szerdán az Országházban vették át a mandátumukat.

 Ne felejtsük el, hogy az ellenzékre 1,8 millió ember szavazott, kutyakötelességünk a képviseletük. A DK kemény ellenzéki szerepre készül– fogalmazott, noha pártja listás politikusai sem vették át megbízólevelüket szerdán az Országházban. Így járt el maga a pártelnök, Gyurcsány Ferenc is. Gy. Németh Erzsébet a Népszavának azt mondta, ők a Nemzeti Választási Irodába mennek majd el a képviselői papírokért.

Visszasírják Demszkyt

Tarlós István képtelen volt a Fidesszel szemben képviselni Budapest érdekeit 

– állította az interjúban Gy. Németh Erzsébet, aki szerint a Demszky-korszakban, ha nagy harcok árán is, de a főváros minden kormánytól megkapta a szükséges forrásokat, amiből hol jobb, hol rosszabb színvonalon tudta működtetni és fejleszteni a várost. – 2010 után egyre vékonyabb sugárban csordogált a pénz, […] 2019-ben Orbán Viktor nagyon rossz vágányra állította a fővárost. A leköszönő alpolgármester arról nem tett említést, hogy milyen komoly beruházások is valósultak meg Demszky Gábor húsz éve alatt, miként arról sem beszélt, milyen eredményeket ért el a főváros Tarlós István főpolgármestersége alatt.

Borítókép: Gy. Németh Erzsébet (Fotó: MTI/Kovács Attila)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.