időjárás 22°C Jácint 2022. augusztus 17.
logo

Gy. Németh Erzsébet is beintett Hadházynak

Gabay Dorka
2022.04.22. 13:01 2022.04.22. 15:09
Gy. Németh Erzsébet is beintett Hadházynak

Ellenzéki győzelemre készültünk – állította Gy. Németh Erzsébet a Népszavának adott interjújában. A budapesti alpolgármesteri posztot az országgyűlési mandátumért maga mögött hagyó DK-s politikus többek közt arról beszélt, feladatuk a jövőben főként az lesz, hogy a Parlamenten kívül mutassák be, mi folyik odabent.

Arra a Hadházy Ákos által tett javaslatra, miszerint az ellenzék ne vegye fel mandátumát és bojkottálja az alakuló ülést, Gy. Németh Erzsébet úgy reagált, „furcsa játék ez”. 

– Ahhoz képest, hogy bojkottra készülnek, a momentumosok szerdán az Országházban vették át a mandátumukat.

 Ne felejtsük el, hogy az ellenzékre 1,8 millió ember szavazott, kutyakötelességünk a képviseletük. A DK kemény ellenzéki szerepre készül– fogalmazott, noha pártja listás politikusai sem vették át megbízólevelüket szerdán az Országházban. Így járt el maga a pártelnök, Gyurcsány Ferenc is. Gy. Németh Erzsébet a Népszavának azt mondta, ők a Nemzeti Választási Irodába mennek majd el a képviselői papírokért.

Visszasírják Demszkyt

Tarlós István képtelen volt a Fidesszel szemben képviselni Budapest érdekeit 

– állította az interjúban Gy. Németh Erzsébet, aki szerint a Demszky-korszakban, ha nagy harcok árán is, de a főváros minden kormánytól megkapta a szükséges forrásokat, amiből hol jobb, hol rosszabb színvonalon tudta működtetni és fejleszteni a várost. – 2010 után egyre vékonyabb sugárban csordogált a pénz, […] 2019-ben Orbán Viktor nagyon rossz vágányra állította a fővárost. A leköszönő alpolgármester arról nem tett említést, hogy milyen komoly beruházások is valósultak meg Demszky Gábor húsz éve alatt, miként arról sem beszélt, milyen eredményeket ért el a főváros Tarlós István főpolgármestersége alatt.

Borítókép: Gy. Németh Erzsébet (Fotó: MTI/Kovács Attila)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.