időjárás 1°C Gedeon , Johanna 2023. március 28.
logo

Spanyol választási megfigyelők: A magyar emberek bebizonyították érettségüket, és demokratikusan választották meg képviselőiket

Forrás: Cefas.ceu.es/Alapjogokért Központ
2022.04.07. 13:55 2022.04.07. 15:56
Spanyol választási megfigyelők: A magyar emberek bebizonyították érettségüket, és demokratikusan választották meg képviselőiket

A magyarok ismét megválasztották képviselőiket a következő négy évre. A CEFAS választási megfigyelő missziójának tagjaiként örömmel láttuk, hogy a magyarok az elképzelhető legpolgáribb módon, nagyszerű példáját mutatták meg a hazájuk iránti elkötelezettségnek – olvasható a CEFAS (Centro de Estudios, Formación y Análisis Social) beszámolójában.

Több mint egy héten keresztül ismerkedtünk az országgal, beszélgettünk közintézmények tagjaival és a civil társadalom szereplőivel, politikai vezetőkkel, egyesületekkel és állampolgárokkal. Ahogyan az várható volt, sokféle elképzelés és prioritás mutatkozott meg, de a magyarok tökéletesen, demokratikus módon tudták ezeket kifejezni

– írják.

– Vasárnap beutaztuk Magyarországot. Meglátogattuk a szavazóhelyiségeket Budapesten, az ország kisvárosaiban és vidéken. Mindenhol jómodort, udvariasságot tapasztaltunk és láttuk azt, hogy a magyarok mindent megtesznek annak érdekében, hogy a választásuknak súlya legyen – számoltak be.

– Nehéz időket élünk. A Covid–19 világjárvány, az ukrajnai háború vagy a sok európai országban tapasztalható növekvő politikai megosztottság mind rányomhatta volna a bélyegét a magyarországi választásokra.

A magyar emberek azonban bebizonyították érettségüket, hisz a kampány során nem volt példa mértéktelen, szélsőséges megnyilvánulásokra, és különösen példásan szavaztak.

– Reméljük, hogy a magyar példát egész Európában követni fogják, és Magyarország megkapja a megérdemelt elismerést a józan ész kiemelkedő megnyilvánulásáért – áll a CEFAS oldalán megjelent írásban.

Az eredeti cikk ITT érhető el.

Borítóké: Választók Miskolcon (Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.