Tóth Bertalan ősztől nem lesz az MSZP társelnöke

A baloldali politikus a tisztújításon nem indul a tisztségért.

Magyar Nemzet
2022. 04. 24. 17:09
TÓTH Bertalan
Budapest, 2020. december 14. Tóth Bertalan, az MSZP frakcióvezetõje reagál a miniszterelnök napirend elõtti felszólalására az Országgyûlés plenáris ülésén 2020. december 14-én. MTI/Illyés Tibor Fotó: Illyés Tibor
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az MSZP soron következő, őszi tisztújításán nem indul a társelnöki tisztségért – jelentette be Tóth Bertalan a Facebook-oldalán.A baloldali politikus arról is írt, hogy az MSZP választmánya szombaton értékelte az április 3-i országgyűlési választás eredményét.
A tanácskozáson Tóth Bertalan elmondta, hogy az őszi tisztújításon nem kíván indulni a társelnöki tisztségért, így azt követően az országgyűlési képviselőcsoport vezetőjeként, a „csapat tagjaként” segíti a közös munkát. Az MSZP alapszabálya szerint kétévente kell tisztújítást tartani. Legutóbb 2020 szeptemberében volt tisztújító kongresszus, akkor a szocialista párt történetében először választott vezetőinek társelnököket, Tóth Bertalant és Kunhalmi Ágnest. Ezt megelőzően, 2018-tól Tóth Bertalan volt a pártelnök.

Borítókép: Tóth Bertalan (Fotó: Illyés Tibor)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.